ZACAPA COCKTAIL EXTRAVAGANZA

Ünnep a tradíció és a modern design találkozásának jegyében.

Modern design vagy tradicionális kézművesség? A két irány különleges szinergiáját keltette életre a Zacapa luxus rum márka a Code Showroom Budapest lenyűgöző enteriőrjében szervezett exkluzív eseményen.

A vendégek a guatemalai rumból készült koktélkülönlegességek mellett a márka védjegyévé vált hagyományos kézműves fonási technikát is közelebbről megismerhették. Mindemellett a Luar márka mögött álló világhírű, látnoki tervező, Raul Lopez által készített egyedi Zacapa koktéltáska is kizárólag erre az alkalomra érkezett Magyarországra, amelyet kifejezetten a modern dizájn és a hagyományos kézművesség közötti egység megünneplésére készített.

A modern dizájn iránti szenvedélyt ünnepelte a Zacapa és a Code Showroom, egy exkluzív esemény keretében.

A felhők közt megbújú guatemalai hegyeken érlelt luxus rum márka közel ötven éve tiszteleg a dél-amerikai tradicionális kézművesség előtt, miközben elkötelezett a modern formatervezés és az inspiratív történeteken, értékeken alapuló kreatív önkifejezés mellett. Így a nemzetközi piac legkiválóbb bútortervezőinek munkáit bemutató helyszínen a két márka nem csak egy különleges szinergiát teremtett, hanem kulturális és kulináris utazásra invitálta vendégeit.

A Zacapa egyedülálló ízvilágáról a 2300 méter magasan fekvő érlelőhely sajátos környezete gondoskodik, amely rendkívül gazdag és komplex ízjegyeket kölcsönöz az italnak. Az ebből készült koktélkülönlegességek mellett a vendégeknek a rum kóstolására is lehetőségük nyílt, mindezt pedig olyan, az italok által inspirált ételekkel kombinálhatták, amelyek tovább fokozták a gasztronómiai élményt.

A prémium Zacapa rum ugyanakkor nem csak az ízek tekintetében kiemelkedő.

Az ital megjelenése és az általa képviselt értékek is a rum tradicionális, guatemalai gyökereire reflektálnak. A petate fonás, amely a Zacapa üvegeken is megtalálható egy tradicionális kézművességi forma, amely előtt közel ötven éve tiszteleg a márka és amelynek technikáját a vendégek egyedi ékszerek készítése során sajátíthattak el az eseményen.

„A Code Showroom lélegzetelállító helyszínén egy egészen új perspektívát, a tradíció és a modern formatervezés egyedülálló harmóniáját mutathattuk be vendégeinknek. Az esemény keretében pedig egy olyan exkluzív darabbal is kiegészíthettük az itt látható nemzetközi formatervezők egyedi bútoralkotásainak palettáját, amely ennek kézzel fogható szimbóluma. A Zacapa és Raul Lopez együttműködéséből született limitált designer koktél táska lehetővé tette, hogy méltóképpen ünnepeljük a dizájn iránti szenvedélyünket.” – mondta el Bognár Marianna, a Diageo Európai partner piacok luxus üzletágának vezetője.

”A Code Showroom mindig is nagy örömmel fogadta és hostolta az olyan eseményeket, amelyek lehetőséget teremtenek a különböző iparágak közötti együttműködésre. Számunkra a design ünneplése nem csupán az esztétikáról szól, hanem a határokon átívelő ötletek és új megközelítések megtestesítéséről. Hisszük, hogy a design nem pusztán vizuális élmény, hanem egy újfajta gondolkodásmód, ami inspirál, összeköt és formál. Különösen örülünk, amikor olyan márkákkal dolgozhatunk együtt, akik osztják ezt a szemléletet, és szintén elkötelezettek a design értékeinek megőrzése és bemutatása iránt. Az ilyen együttműködések által nemcsak új lehetőségeket fedezünk fel, hanem közösen ünnepelhetjük a design világának végtelen sokszínűségét.” – mondta el Herczeg Zsófia, a Code Showroom sales menedzsere.
( onBRANDS )