MAGYARORSZÁG IS BESZÁLL A NEMZETKÖZI STREET FOOD VERSENYBE

Első alkalommal száll ringbe a győzelemért Magyarország a European Street Food Awardson.

A hazai előválogatóra a versenyzők 7 kategóriában, augusztus 31-ig adhatják le nevezéseiket, akik közül a háromfős szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján kerül ki Magyarország legjobb street food ételét kínáló vendéglátó egysége.  A kezdeményezést a Kazinczy utcai Karaván street food udvar hozta létre azzal a céllal, hogy a műfaj ételei által közvetített életérzést népszerűsítse, a legjobbak részvételével. A hazai győztes idén szeptemberben, a berlini szuperdöntőn képviselheti hazánkat, ahol 15 európai ország legjobbjaival kell megmérkőznie.

A street food sokkal több annál, mint amit a közvélemény elsőre gondol róla: a sokszínű konyhát, különböző kultúrák és stílusok keveredését hirdeti az európai utcák forgatagában.

Ennek a trendnek jövőbe mutató erejére hívja fel a figyelmet a European Street Food Awards is, melyet neves újságírók, séfek és rendezvényesek hívtak életre, s amely mintegy 15 ország képviseletében jelenleg az egyik legmenőbb és legnagyobb street food versennyé vált! Idén pedig először ehhez mi, magyarok is becsatlakozunk: 2018 augusztusában brit mintára épülő verseny veszi kezdetét, ami egy nagyszabású megmérettetésre hívja a hazai street food-osokat.

A hazai előválogatóra 2018. augusztus 31-ig lehet jelentkezni hét különböző kategóriában: ezek között megtalálható vegán, desszert, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi, pizza csoport is. A verseny nevezési határidejét követően egy héten keresztül zajlik majd a közönségszavazás, és ezzel párhuzamosan a szakmai zsűri is teszteli és véleményezi az indulókat. A vélemények összesítése alapján derül ki, hogy ki lesz az összetett győztes, aki az európai döntőben, a street food fővárosában, Berlinben képviseli Magyarországot.

A hazai válogatón tíz díj is kiosztásra kerül: nem csak az adott kategóriák győztesei részesülnek jutalomban, de díjazzák a legtöbb közönségszavazatot kapó egységet, a legszebb magyar food truckot, illetve a végső, összetett nyertes is kihirdetésre kerül.

A „Legjobb Magyar Street Food 2018” cím győztese 250 000 Ft pénznyereményben, valamint részvételi lehetőségben részesül a European Street Food Awards döntőjében, amit 2018. szeptember 28-29-én rendeznek meg a német fővárosban, Berlinben.

Nevezési határidő: 08.31.
Szavazás: 09.01-07.
Eredményhirdetés: 09.08. 

Az előválogató a Kazinczy utcai Karaván szervezésében valósul meg, a Socially ügynökség pedig kommunikációs partnerként segíti a verseny lebonyolítását.
(ONBRAND)