AZ IKEA TERMÉKEINEK EGYIK ÚJ ALAPANYAGA

Több mint 86 millió tonna műanyag található jelenleg a Föld óceánjaiban.

39062667 - pollution on the beach of tropical sea.

Az IKEA szeretné megvédeni a bolygót a műanyag szennyezéstől, így a lakberendezési vállalat úgy döntött, csatlakozik a NextWave kezdeményezéséhez és felhasználja a műanyag hulladékot, mielőtt az elérné az óceánokat.

Az IKEA szeretne egyike lenni az első vállalatoknak a világon, ami kereskedelmi célra használja az óceánok felé tartó műanyag hulladékot.

Az első termék prototípusok 2019 végére készülnek el. Az IKEA idén jelentette be, hogy 2020 év végéig minden egyszer használatos műanyagot száműz annak érdekében, hogy 2030-ra működését teljesen körkörössé tegye. Ennek részeként lett a NextWave tagja is. A kezdeményezés célja, hogy vállalatok, tudósok és non-profit szervezetek összefogásával az óceánok felé tartó műanyagot kereskedelmi célra használja, az ellátási lánc részévé tegye és használati termék legyen a hulladékból.

Az óceánok felé tartó műanyag olyan hulladék, melyet természetes élővizek, folyók, tavak és tengerek, 50 kilométeres körzetében találnak. Amennyiben ezeket nem gyűjtik össze, a nyílt óceánban végzik útjukat, ahol jelenleg több mint 86 millió tonna található belőlük.

“Szeretnénk az óceánok felé tartó műanyagot termékek előállítására használni, hogy megakadályozzunk a természetes vizek elszennyeződését. A csatlakozásban lehetőséget látunk arra, hogy egy nemzetközi együttműködés keretében tanuljunk és az ellátási lánc részéve tegyük az óceánok felé tartó műanyagot úgy, hogy pozitív hatással vagyunk az emberekre, a közösségekre, a környezetre.” – mondta Lena Pripp Kovac, az Inter IKEA csoport fenntarthatósági vezetője.

Az IKEA fenntarthatósági vállalásainak célja, hogy minden termék és azok csomagoló anyagai megújuló és / vagy újrahasznosított alapanyagokból készüljenek 2030-ig, melynek fontos része a fosszilis alapú műanyag fokozatos kivonása.
(onBRANDS)