BUDAPEST RÉGI ÉS ÚJ ARCAI AZ INSTAGRAMON

Mint a többi világváros, Budapest is folyamatosan változik.

Foto: Orbán Péter

A klasszikus és modern egymás mellett él, miközben egy ügyes fotós akár magát az átalakulás folyamatát is bele tudja sűríteni egy kompozícióba.

A teljes városnegyedet átalakító Corvin Sétány fejlesztője, a Cordia Magyarország jelenleg 8 kerületben 15 lakópark építésén dolgozik. Ezek a projektek ugyanúgy formálják a város képét, mint minden nagyobb építési hullám az elmúlt évszázadokban. Az ingatlanfejlesztő és a városi fotósként nagy karriert befutó Rizsavi Tamás közösen választották ki a beérkezett több mint 300 pályaműből azokat a képeket, amelyek szerintük a legjobban mutatják be ezt a változást.


Foto: Polgár László

A pályázaton minden olyan nagyfelbontású kép részt vehetett, amelyet a #budapestreborn és a #cordiaotthonok hashtaggel feltöltöttek az Instagramra. A legtöbb fotóst a modern épületekben tükröződő régi házak, az egymás mellett álló újépítésű és omladozó épületek éles találkozásai és a város látképe felett hatalmasodó óriásdaruk fogták meg.


Foto: Varga Balázs

Az erős mezőny miatt a zsűri végül három különdíj kiosztása mellett döntött. A pályázat első három helyezettjének képeit a Cordia varsói értékesítési irodájának megnyitóján is kiállítják, a város ritmusát megragadó lengyel fotóművészek alkotásai mellett.
(onBRANDS)