KEDVENC SZTÁRJAIKKAL FOGTAK ÖSSZE A RONALD HÁZAK LAKÓI

Minél több, hosszantartó kórházi kezelés alatt álló beteg kisgyermek gyógyulhasson a családja körében.

Idén a budapesti és miskolci Ronald Házak kis lakói is csatlakoznak a McDonald’s adománygyűjtő kezdeményezéséhez, hogy személyes történetükön keresztül mutassák meg, milyen sokat jelent egy beteg kisgyermek számára a szülők közelsége a sokszor hetekig, vagy akár hónapokig tartó kórházi kezelések alatt.

A 4 éves Dorottyát neurofibromatózissal kezelik az I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikán. Anyukájával a kezelések között – amikor csak tehetik – a Házban töltik az idejüket. Mindketten nagyon szeretik a Punnany Massif zenéjét, ezért nem volt számukra kérdés, hogy a csapat frontemberét, Wolfie-t kérik meg, hogy csatlakozzon hozzájuk a kampányban.

A 11 éves Zolika 8 éve küzd veseelégtelenséggel, azóta rendszeresen tölt hosszabb időszakokat a budapesti Ronald Házban. Második transzplantációjára készül. Alighanem ő Ördög Nóri legnagyobb rajongója, így igazán sokat jelentett neki, hogy a népszerű műsorvezetővel együtt segíthetett a kampányban.

Katrin 14 éves, először halláscsökkenése miatt, majd veseelégtelenségével kellett rendszeres kezelésekre járnia a fővárosba. 2012-es vese transzplantációja óta a vizsgálatok idejére rendszeresen a házba költözik anyukájával.

Kedvence a tavalyi X-Faktor győztese, Opitz Barbi, aki azonnal igent mondott a megkeresésére.

Az Adománygyűjtő Hetet népszerűsítő videókban számos korábbi és jelenlegi lakó is feltűnik.

Mind azt szeretnék, hogy minél több sorstáruknak legyen lehetősége arra, hogy a Ronald Házakban és Szobákban a családjával lehessen a legnehezebb időszakokban is.

A Ronald Házak Budapesten és Miskolcon, a Ronald Szobák pedig Pécsett biztosítanak otthonos körülményeket a beköltöző gyermekeknek és szüleiknek térítésmentesen. Bár a kicsik kórházban töltik napjaik nagy részét, családtagjaik közelsége hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben viseljék a betegség és a kezelések megpróbáltatásait.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994 óta több mint 10.000 családnak segített, hogy a szülők és testvérek a kórházi kezelések alatt is a beteg gyerekekkel maradhassanak, így segítve gyógyulásukat.

A november 17-én induló Adománygyűjtő Héten az étteremlánc vendégei ikonikus Meki termékek képeivel készült melegítő párnák, valamint sült krumpli megvásárlásával, illetve a perselyekbe dobott adományokkal járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a Ronald Házakban és Szobákban minél több gyermek gyógyulhasson a családja körében, otthonos körülmények között.A budapesti Ronald Ház három kis lakója és kedvenceik az Adománygyűjtő Hét első napján várják majd a támogatókat és a rajongókat a Nyugati téri Mekiben. November 17-én, szombaton 11 és 12 óra között Dorottyával és Wolfie-val, 12 és 13 óra között Zolikával és Ördög Nórival, 13 és 14 óra között Katrinnal és Opitz Barbival találkozhatnak az étterem vendégei. Részletek a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány honlapján és Facebook oldalán, illetve a McDonalds.hu-n!
(onBRANDS)