“A MÉDIAIPAR GYORSNASZÁDJA VAGYUNK”

Bijan Khezri tőkeemelés révén 20%-os részesedést szerez a Marquard Media Groupban.

Jürg Marquard megnyitja a Marquard Media Group tulajdonosi szerkezetét külső befektető számára. 

Bijan Khezri, a vállalatcsoport vezérigazgatója és az igazgatótanács delegált tagja 20 százalékos részesedést vásárolt a Marquard Media AG vállalatcsoportban.

Jürg Marquard, a társaság alapítója és az igazgatótanács elnöke elmondta: „Több mint 18 hónap alatt olyan erős partneri viszonyt alakítottunk ki Bijannal, amely szilárd alapot biztosíthat a vállalat jövőbeli fejlődéséhez. Viszonylag rövid idő alatt olyan mélyreható szerkezeti átalakításokat indítottunk el és részben hajtottunk is végre, amelyek lehetővé teszik a Marquard Media Group számára az új üzleti területeken való versenyképes működést és új üzleti modellek bevezetését. A vállalatom több mint 50 éves története során most először került sor külső befektetőnek történő részesedés-értékesítésre, és ez fontos stratégiai mérföldkő – egyben egy jelentős növekedési időszak kezdetét is jelzi.”

Bijan Khezri hozzátette: „a médiaipar „gyorsnaszádja” vagyunk. Rövid idő alatt sikerült új üzleti szemléletet kialakítanunk a gaming, az IT és az életmód témakörök minden területén, az összes kulcsfontosságú piacon. Lefektettük a jelentős növekedés alapjait. Az elkövetkezendő években a Marquard Media ismét átveszi a médiaipar úttörőjének szerepét, mely nemcsak az alapítás éveit, hanem a vállalat egész történetének meghatározó szakaszait jellemezte. Részesedésvásárlásom is bizonyítja a Jürg Marquarddal kialakított egyedi partneri viszony fontosságát, egyben jelzi elkötelezettségemet és hitemet a közös munkával történő értékteremtés mellett.”

Bijan Khezriről:
Bijan Khezri az igazgatótanács delegált tagja és a Marquard Media Group AG vállalatcsoport vezérigazgatója. Több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik felsővezetés és vállalatirányítás terén. Számos piacvezető állami és magáncégnél dolgozott vezérigazgatóként illetve az igazgatótanács elnökeként az IT, sport és média szektorban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Németországban és Svájcban. A globális piacvezető, sporttal kapcsolatos adatokat gyűjtő és elemző, St. Gallen-i székhelyű Sportradar amerikai igazgatótanácsának tagja, és az EEM World igazgatótanácsának elnöke – az EEM World a párizsi, New York-i és Hong Kong-i Longines Master versenysorozat tulajdonosa és üzemeltetője.
(onBRANDS)