COLIN KAEPERNICK ÉS AZ NFL MEGEGYEZETT

Kaepernick a faji egyenlőtlenségre és a társadalmi igazságtalanságra hívta fel a figyelmet.

Az NFL és Colin Kaepernick és Eric Reid ügyvédei pénteken délután közösen bejelentették, hogy megegyeztek az ügyben, az összejátszásról, amiben azt állították, hogy a bajnokság tulajdonosai ellehetetlenítették őket, mert a játék előtti nemzeti himnusz közben térdeltek. – számol be a The Guardian.

„Az elmúlt néhány hónapban Kaepernick úr és Reid úr tanácsadója folyamatos párbeszédet folytatott az NFL képviselőivel. A megbeszélések eredményeként a felek úgy döntöttek, hogy megoldják a függőben lévő panaszokat. Ennek a kérdésnek a megoldása titoktartási megállapodás hatálya alá tartozik, így egyik fél sem tesz további megjegyzést.”- olvasható a nyilatkozatban.

A választott bírók várhatóan a következő hetekben fognak dönteni a Kaepernick által a liga ellen benyújtott panaszáról, amelyet 2017-ben a kollektív szerződés alapján benyújtott be. Az egykori San Francisco 49ers-i hátvéd azt állította, hogy a tulajdonosok összeesküdtek ellene, mert a tiltakozásai felhívták a figyelmet a faji egyenlőtlenségre és a társadalmi igazságtalanságra.

Az NFLPA pénteken kiadott egy nyilatkozatot Kaepernick és Reid támogatására, elismerve, hogy nem ismerik a megállapodás feltételeit. „Folyamatosan támogattuk Colint és Ericet a tiltakozásuk kezdetétől, részt vettek ügyvédjeikkel a bírósági eljárás során, és készen álltak a tárgyaláson az igazság érdekében mindabban, amit az NFL-ről és klubjairól hittünk. Örülünk, hogy Eric munkát és új szerződést szerzett, és továbbra is reméljük, hogy Colin is megkapja a lehetőséget.” – szólt a nyilatkozat.

Kaepernick a Nike “Dream Crazy” kampányfilmjének is egyik arca volt.
( onBRANDS )