EXTREME E NÉVEN ÚJ ELEKTROMOS SUV VERSENYSZÉRIA INDUL

Az új elektromos off-road autóversenyt a Continental szponzorálja.

Gil De Ferran, CEO, Extreme E, at the Extreme E Launch

A szériában a világ legeldugottabb helyein versenyeznek majd egymással a Continental csúcsminőségű gumiabroncsaival ellátott SUV-ok. A Himaláján, az Indiai-óceán partjain, a sarkvidéken, a sivatagban, vagy éppen a trópusokon. A globális megmérettetés az Extreme E szervező csapatának köszönhetően valósulhat meg két éven belül, legalább 12 csapattal.

A Continental nemcsak szponzorként, hanem alapítóként a kezdetektől fogva segíti a széria megvalósulását, 2021-től pedig prémium partnere lesz a versenysorozatnak. Az első prototípusok tesztelése már 2019 áprilisában elindulhat.

A versenysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvésre,

éppen ezért a szervezők olyan versenyhelyszíneket jelölnek ki, amelyek ökoszisztémái már most kénytelenek megküzdeni a globális felmelegedéssel járó kihívásokkal.

„Ez az új formátumú versenysport lehetőséget biztosít számunka, hogy demonstráljuk, milyen kiemelkedő teljesítményre képesek gumiabroncsaink még extrém körülmények között is. A versenyzők személyesen is megtapasztalhatják, mit jelent, amikor a teljesítmény és a biztonság találkozik egymással, útfelszíntől függetlenül. A fenntarthatóság megteremtése a vállalat legfontosabb feladatai között szerepel és tökéletesen illeszkedik az Extreme E versenysorozat célkitűzései közé. A technológiai vállalat valamennyi versenyautót felszereli majd a változó terepviszonyokra is alkalmas gumiabroncsokkal.” – jelentette ki Nikolai Setzer, a Continental AG igazgatóságának tagja.

Alejandro Agag, CEO, Formula E, at the Extreme E Launch

„Mindig szenvedéllyel viseltettem az egyre gyorsabban fejlődő elektromos járműtechnológia és tiszta mobilitási megoldások iránt, amelyekkel jelentős erőfeszítéseket tehetünk a klímaváltozás megállítása érdekében. Hiszek abban, hogy az Extreme E versenysorozat hamarabb fenntarthatóvá teheti bolygónkat, ráadásul ennek megvalósításából olyan nevek veszik ki a részüket, mint Gil de Ferran, a Formula E nagykövete, David Mayer de Rothschild ökológus és felfedező, valamint Fisher Stevens filmrendező.” – emelte ki Alejandro Agag, a Formula E alapítója és elnöke.
( onBRANDS )