MAGYAR CANON MÁRKANAGYKÖVET

A márkanagyköveti program a Canon EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban több, mint 10 éve indult.

Célja a profi fotósokkal való kapcsolatépítés a tőlük érkező szakmai visszajelzések értékelése és a kérdések kezelése. Minden ország delegálhat profi fotósokat, akik közül az európai központban választanak tagokat. A tagság határozott időre szól, és természetesen folytatható több évig.

Nehéz a sok kreatív szakember különböző látásmódját, technikáját összehasonlítani.

Egyre változatosabb paraméterek mentén mérlegeli a központi csapat az ajánlott fotósok portfólióit, akik nem pusztán képeket rögzítenek, hanem történeteket mesélnek el. A természet és más esztétikai témák mellett társadalmi problémákat is megmutathatnak a nagyközönségnek, és ezzel a megoldásukat is elősegíthetik.

A márkanagykövetek különböző területekre specializált fotósok, hiszen a Canon termékportfóliója is lefedi a különböző fotós igényeket, és minden termékkategóriában széles választékot kínál a kompaktoktól a tükörnélküli gépeken át a komplex digitális tükörreflexes fényképezőkig.

A változatosság elsőszámú rendezőelv ebben a kreatív iparágban.

A Canon küldetése a vizuális történetmesélés, ehhez keresik a legjobb közvetítőket. A jelöltek között a technikai tudás mellett a merészséget és az egyéni stílust keresik. A fotósok szakosodnak témákra (természet, portré, esküvő, közélet stb.). A változatos témaválasztásban is szempont az új nagykövetek kiválasztásánál.

Jelenleg 83 Canon márkanagykövet van az EMEA régióban, 2019 elején szerződtek az egyik legfiatalabb taggal, Martin Wandával.

A programot vezető Luca Rocco mondta: „Nagy hatással volt ránk Wanda portfóliója, örülünk, hogy a magyar kollégáink őt is javasolták a friss jelöltek között. Különleges új értéket hozott a csoportba. Büszke lehet rá mindenki Magyarországon.”

Wanda fotói évek óta megjelennek neves divatmagazinokban, világmárkák kérik fel kampányfotóik és rövidfilmjeik elkészítésére. A csillogó high fashion mellett az underground zenekarok extrém világát is megörökíti, nemcsak fotókon, hanem videókon is. Wanda igazi 21. századi stílusában a hajdani olajfestményeket idéző romantikus hangulat is megjelenik. Ez a különleges eklektika magával ragadja a szemlélőt. Több kiállítást is rendeztek már képeiből Budapesten és Európa-szerte is, és egyre többször kérik fel munkára az Egyesült Államokban is. Wanda az ELTE és a MOME diplomái után a londoni College of Fashion fotográfia szakát is elvégezte.

A Canon márkanagykövetek, ahogy az elnevezés is jelzi, képviselik a Canont a médiában, eseményeken, oktatások és workshopok alkalmával a régióban. A márkanagykövetek profi fotósok, akik az elkötelezett hobbifotósokat is taníthatják, fejleszthetik, ösztönözhetik munkáikkal vagy közvetlenül eseményeken prezentációikkal és útmutatásaikkal.
(onBRANDS)