JEFF BEZOS A VILÁG LEGGAZDAGABB EMBERE

Listán a magyarok is.

Az Amazon alapítójának, Jeff Bezos vagyonát 131 milliárd dollárra becsüli az amerikai Forbes.

Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója idén is második helyen végzett, vagyona 6.5 milliárd dollárral nőtt a tavalyi 90 milliárdhoz képest.

A harmadik helyen idén is Warren Buffett amerikai tőzsdeguru, a Berkshire Hathaway holding vezetője végzett 82.5 milliárd dolláros vagyonnal.

Csányi Sándor az 1999. helyről, 1.1 milliárd dolláros vagyonával a 1941. helyre lépett előre.

Mészáros Lőrinc 1 milliárd dolláros vagyonnal a világ 2057. leggazdagabb embere.

Forbes szerint a dollármilliárdosok száma és vagyona is csökkent 2019-ben. A lista alapján 2153 embernek van 2019-ben egymilliárd dollárt meghaladó vagyona, ami azt jelenti, hogy idén 55-tel kevesebb milliárdos volt a világon, mint tavaly.

Az erőteljes, találékony és könyörtelen vállalkozók azonban új utakat találtak a gazdagodásra: 195 új szereplő csatlakozott leggazdagabbak listájához. A leggazdagabb újonc Colin Huang, a Pinduoduo kínai kedvezményes webes kiskereskedő alapítója, amely júliusban lépett a nyilvánosság elé az Egyesült Államokban. Jelentős új belépők közé tartoznak a Spotify alapítói Daniel Ek és Martin Lorentzon, Juul Labs alapítói James Monsees és Adam Bowen, Daniel Lubetzky Kind alapítója és a kozmetikumokkal Kylie Jenner, aki 21 évesen a világ legfiatalabb milliomosa.

Az Oxfam International nemzetközi civil szervezet jelentése szerint a 26 leggazdagabb ember vagyona annyi, mint a 3,8 milliárd legszegényebb földlakó összvagyona. 2017-ben még a 43 leggazdagabb emberre volt ez igaz.
( onBRANDS )