CHRIS BOTTI A FIATAL TROMBITÁS GENERÁCIÓ TALÁN LEGNAGYOBB ALAKJA

Szeret improvizálni, de zenéje nem zabolázatlan.

Nevét a hazai jazz közönség jól ismeri, és most újra visszatér Magyarországra.

Chris Botti tizenéves kora óta vonzódik a műfajhoz, és az évek során egyedi stílust is alkotott:

szeret improvizálni, de zenéje nem zabolázatlan.

Inkább a pop-os formákat kedveli, de vonzza az az atmoszférikus minőség, ami a jazzt jellemzi. A RIAA aranydíjazottjaként olyan jól ismert művészekkel dolgozott már mint Sting, Michael Bublé, Barbra Streisand, Tonny Bennett, Yo-Yo Ma és Jill Scott. Pályafutása során már elnyerte egyszer a legjobb jazz album címet is, amely címre több lemezét is jelölték.

A zenéjét már a filmes világ is felfedezte, s Stinggel együtt 1999-ben filmzenét is írt, de talán a legnagyobb elismerés a 2005-ös Grammy díja volt.

Akár illusztris szimfóniákat ad elő, akár híres koncerttermekben lép fel, páratlanul tiszta és poetikus hangja/hangzása átvágja a zene határait.

Nincs még egy Chris Botti koncerthez fogható élmény. Benne minden megvan: egy varázslatos trombita művész, aki a jazztől kezdve, a popon át, a rockig mindenben otthon van. Egy zseniális vezér, aki hagyja, hogy a zenésztársai is ragyogjanak, aki egyben egy nagyszerű showman, akinek az előadása és a színpad szeretete fertőző/átragad a közönségre is. Nézd meg élőben is, hogy megértsd, miért akartak együtt zenélni vele olyan zenei zsenik mint Sting, Paul Simon vagy Joni Mitchell.

2019. június 5-én a Danubius Music Produkciós Iroda szervezésében a MoM Sportban ad koncertet Chris Botti, a Grammy-díjas trombita művész és zeneszerző.