AZ EMBERI TELJESÍTMÉNY KORLÁTAIT FESZEGETI A NIKE

A London Maratonon tesztelik a Nike elit futói az új Nike ZoomX Vaporfly NEXT%-et.

A Nike világbajnok futóinak visszajelzései alapján fejlesztette tovább a hihetetlen teljesítményeiről híres Nike Zoom Vaporfly 4%-et. A Nike ZoomX Vaporfly NEXT% április 25-én debütál Londonban.

Mo Farah, szomáliai származású brit hosszútávfutó és a maratoni világcsúcsot döntő Eluid Kipchoge pedig április 28-án már élesben is tesztelni fogják a 2019-es London Maratonon.

Shalane Flanagan, amerikai hosszútávfutó észrevételei után arra törekedett a fejlesztőcsapat, hogy az új modell még ellenállóbb legyen a nedvességgel szemben.

A Nike Sport Research Lab tagjainak visszajelzései alapján pedig a NEXT% talpát 15 százalékkal több habbal töltötték fel, hogy az azt viselő sportoló egy puhább és

légiesebb élmény mellett még kevesebb energiát használjon fel futás közben.

A Vaporweave felsőrész még könnyebb, mint a korábbi Flyknit – így a cipő összsúlya a több hab ellenére is változatlan könnyedségű maradt.

A talp mintázatát pedig a maratoni világcsúcsot futó Eliud Kipchoge kérései alapján módosították.

A cipőfűző elhelyezkedését pedig elforgatták, hogy még kevesebb nyomás érje a lábfej érzékeny részeit – így még több szabadságot nyújtva annak.

„Ez az új cipő teljes mértékben az sportolóink, kutatóink, mérnökeink és dizájnereink eredménye, akik a kezdetektől szorosan együttműködtek a tervezési, tesztelési és gyártási folyamatok alatt. Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, hogy szemtanúi lehetünk annak, ahogy a NEXT% tovább feszegeti majd az emberi teljesítmény korlátait a világ maratonjain.” – meséli Brett Holts, a Nike Running cipőfejlesztésért felelős alelnöke.

A Nike ZoomX Vaporfly NEXT% április 25-én debütál Londonban, a tengerentúli NikePlus tagok számára április 28-tól lesz elérhető az NRC alkalmazáson keresztül.
( onBRANDS )