ELINDULT AZ ELSŐ EURÓPAI KERESKEDELMI 5G HÁLÓZAT

A hálózat és az ahhoz tartozó 5G szolgáltatások Svájc 54 városában érhetők el.

Az Ericsson és Svájc legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, a Swisscom bekapcsolták Európa első nagyszabású, kereskedelmi 5G-hálózatát, támogatva a kereskedelemben kapható okostelefonokat. A hálózat és az ahhoz tartozó 5G szolgáltatások Svájc 54 városában érhetők el, köztük a legnagyobb lélekszámú településeken, Zürichben, Bernben, Genfben, Baselben, Lausanne-ban és Luzernben.

Minthogy az összes többi komponens már a helyén volt, a kereskedelmi licenc megszerzése azt jelentette, hogy a partnereknek valóban csak egy gombnyomással be kellett kapcsolniuk a hálózatot.

A Swisscom 5G okostelefonnal és routerekkel rendelkező ügyfelei a lefedettségi területeken azonnal élvezhetik a nagy hálózati sebesség és a rendkívül alacsony késleltetés előnyeit, valamint az 5G továbbfejlesztett mobilszélessávú funkcióit az infotainment, a játékok, a virtuális valóság, valamint az immerzív média területén. 

Az 5G hálózat bekapcsolásával a Dolgok Internete (IoT) és az Ipar 4.0 terén is új lehetőségek nyílnak meg.

„A kereskedelmi 5G hálózat megvalósításával Svájcban változatos új alkalmazások és üzleti modellek alapjait fektetjük le. Ez fontos lehetőség az ország és a digitális világ részévé váló emberek számára is, függetlenül attól, hogy nagyvárosban, vidéken vagy akár a hegyekben laknak-e.” – mondta el Urs Schaeppi, a Swisscom vezérigazgatója.

Arun Bansal, az Ericsson Európáért és Latin-Amerikáért felelős vezetője így fogalmazott: „Ez egy nagyon fontos esemény a Swisscom és egész Európa számára, hogy az 5G immár kereskedelmileg is elérhető. Az Ericssonnál az 5G ökoszisztémát azzal is erősítjük, hogy a chipkészlet- és készülékgyártók számára csökkentjük a piacra kerülési időt. Többgyártós működést biztosítunk az 5G készülékek és hálózatok számára, ezzel elősegítve a több 5G-képes eszköz piacra kerülését, hogy a felhasználók élvezhessék az 5G szolgáltatások előnyeit.”

A Swisscom már régebben bejelentette azt a célját, hogy 2019 végére egész Svájc területén elérhetővé teszi az 5G hálózatot, mely révén az ország lakosságának közel 90 százaléka hozzáfér majd a technológiához.
( onBRANDS )