A HELLY HANSEN KÉT DÍJJAL ÜNNEPELI A 2019-ES VITORLÁS SZEZON KEZDETÉT

German Design Award és Good Design Award díjat nyert a Helly Hansen HP Racing Midlayer vitorlás kabátja.

A nagyfokú mozgékonyságot lehetővé tevő, kényelmes HP Racing Midlayer kabátot – amelyben a Primaloft és a Helly Hansen együttműködéséből született vadiúj LifaLoft bélés is megjelenik –, terméktervezési kiválóságként ismerték el.

A Helly Hansen Sailing kategóriájának ügyvezető igazgatója Øyvind Vedvik, valamint tervezői csapata hosszú évekig tartó kutatás-fejlesztést követően egy igazi innovációval rukkoltak elő: bemutatták az új, forradalmi hőszigetelő megoldást, a LifaLoft bélést, amely a téli kollekciót követően a sailing kategóriában is visszaköszön. A kisebb tömegű, könnyebb súlyú bélés a megnövelt számú mikroszkopikus légzsebeknek köszönhetően – amelyek magukba zárják és megőrzik a hőt – melegebben tartja viselőjét. A speciális bélés mellett a kabát külsejét szélálló, légáteresztő és gyorsan száradó Helly Tech szövet borítja. A technikai részletekkel felszerelt, sokoldalú és kényelmes HP Racing Midlayer kabát így  ideális viseletet nyújt a vitorlás csapatok, illetve az autentikus tengeri stílust kedvelő, kalandvágyó emberek számára.

Ami a nyertesek kiválasztását illeti, a German Design Award minden évben magasra teszi a lécet, az üzleti, oktatási, tudományos és design területek szakértőiből álló zsűribizottság ugyanis kizárólag olyan termékeket és megoldásokat díjaz, amelyek több szempontból kiemelkedőnek számítanak a maguk területén. Az 5400 nevezés közül kiválasztott HP Racing Midlayer kabát főként rugalmas, tartós szerkezetével és környezetbarát kialakításával érdemelte ki a győzelmet, azonban emellett egy másik rangos díjat is elnyert. Az 1950-ben, Chicago-ban alapított The Chicago Athenaeum Good Design Award az egyik legmagasabb presztízsű terméktervezési verseny, amelynek során a Helly Hansen innovatív vitorlás kabátja rekord számú, világszerte 47 országból érkezett nevezés közül került ki nyertesként.

“A tervezői csapattal együtt nagy örömünkre szolgál, hogy elnyertük ezt a két rangos nemzetközi díjat. Ezek a kitüntetések egyaránt bizonyítják, illetve felhívják a figyelmet arra, hogy a Helly Hansen elkötelezett az olyan professzionális szintű felszerelések készítése mellett, amelyek nem csupán megfelelő védelmet nyújtanak viselőjüknek, hanem egyúttal lehetővé teszik számukra, hogy úgy érezhessék, igazán élnek. A kabát hosszú évek munkájának eredménye, amelynek fejlesztésében a világ legelismertebb vitorlázói is közreműködtek, mint például Thomas Coville.” – nyilatkozta Vedvik.
( onBRANDS )