ÚJRA ÁTNEVEZIK A VIDEOTONT

Július 1-től a labdarúgó OTP Bank Ligában tavaly bajnok, idén ezüstérmes MOL Vidi FC neve sem marad.

videoton

Még szorosabbra fűződik Székesfehérvár és a klub kapcsolata.

“A tavalyi év végén klubunkat azzal a felvetéssel kereste meg Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András, hogy több fehérvári egyesülethez hasonlóan a labdarúgók is viseljék büszkén a címerben a város nevét. Vezetőségünk egyetértett abban, hogy ezzel a lépéssel még szorosabbra fűzhetjük a város és a klub kapcsolatát.” – olvasható az indoklás a MOL VIDI FC oldalán.

A tájékoztatás szerint a klub címerében csak a név változik meg, a szín- és formavilág, illetve a hagyományos címerelemek változatlanok maradnak. A Vidi név sem tűnik el, a klub kommunikációs felületein, a stadionban és a VidiShop termékein továbbra is megjelenik majd.

Legutóbb tavaly esett át névváltoztatáson, amikor MOL Vidi FC-ként folytatta működését a MOL névszponzori belépésével.

A háromszoros bajnok klub 1941-ben Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven alakult, legnagyobb sikerét viszont már Videoton néven érte el, amikor 1985-ben UEFA Kupa-döntőt játszott a Real Madriddal. Később szerepelt Fehérvár FC-ként és Videoton FC-ként.

A klub július 1-től Fehérvár FC – ként folytatja.

Hamarosan minden olyan felületen, ahol a klub neve és címere megjelenik, már a megváltozott állapottal találkozhatnak a szurkolók, ugyanakkor természetesen kell idő ahhoz is, hogy ez a változás teljes körűen végig fusson. A változások átvezetése a következő szezonig, és annak elkezdését követően is, folyamatosan történik majd meg. -írja a kluba közleményében.
( OnBRANDS )