KARRIERINDULÁS EGY INSTA STORY GYORSASÁGÁVAL

24 órás gyakornoki kiválasztást tart a Magyar Telekom május 16-án.

A hazai telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyének választott­ Magyar Telekom ismét várja főiskolások, egyetemisták jelentkezését gyakornoki programjára.

A toborzási folyamat különlegessége, hogy a kiválasztás rekordidő, mintegy 24 óra alatt megtörténik.

A jelentkezés május 16-án reggel indul, és mire lepörög egy videó Insta Storyban, kiderül, kik lesznek a 30 tehetség között, akik azonnal elindíthatják karrierjüket a Telekomnál.

A Magyar Telekomhoz jelentkező hallgatók ismét bizonyíthatják, hogy nincs szükség több időre karrierjük elindításához, mint amennyi ideig elérhető egy videó Insta storyban. A Telekom ugyanis egyedülálló toborzási megoldással keresi az új tehetségeket: a cég 24 órás kiválasztási folyamata során összesen 30 gyakornokot szerződtet.

„Hiszünk abban, hogy a folyamatos tanulás, újabb skillek, kompetenciák elsajátítása mellett a technológia kínálta lehetőségek megragadásával mindenki fejlődhet, előrébb juthat. Ebben a szellemiségben indítottuk el tavaly az első 24 órás gyakornoki kiválasztásunkat, melynek sikerére alapozva ismételjük meg a programot. A digitális toborzás a kiválasztást egyszerűbbé és gyorsabbá teszi, így a jelentkezők már a kiválasztás alatt megtapasztalhatják, milyen a Most munkahelye.” – mondta Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief HR Officere.

A jelentkezési folyamat május 16-án reggel 10:00-kor indul, a tavalyihoz hasonlóan, egy egyszerű online regisztrációval, majd egy digitális kompetencia-mérő játékon (serious game) mérettettnek meg a diákok. Ezt követi az online videóinterjú, ahol előre megadott kérdésekre kell válaszolni. A Telekom HR-szakemberei folyamatosan, illetve az éjszaka folyamán értékelik ki a jelentkezéseket. A legjobbak meghívást kapnak egy második körös személyes interjúra, ahol már találkoznak az adott szakterület mentoraival, végezetül pedig a 30 kiválasztott gyakornok nevét ünnepélyes keretek között hirdetik ki a vállalat új székházában.

Az új gyakornokok a Most munkahelyéhez csatlakozva tovább fejleszthetik tudásukat a vállalat digitális megoldásai által, hiszen egyszerűbbé válik számukra a csapatmunka és rugalmasabban tudják integrálni a munkát az életükbe. A Telekom távmunka lehetőséget, rugalmas munkabeosztást nyújt a jellemzően részmunkaidőben dolgozó hallgatóknak, akik az órarendjükhöz tudják igazítani a munkaidejüket. Az itt eltöltött idő alatt felelős feladatok ellátását szakmai vezetők segítsége mellett végezhetik a hallgatók, ami nagyban hozzájárul személyes fejlődésükhöz. Mindezt modern munkakörülmények között tehetik, ami támogatja a hatékony munkavégzést.

A Telekom a ​#mostgyakornoka Facebook csoportba is várja a jelentkezőket, mert hamarosan egy élő bejelentkezésben válaszol meg minden, a hallgatók által felmerült kérdést.
( onBRANDS )