EGYÜTTMŰKÖDIK A SPRINGFIELD ÉS A NATIONAL GEOGRAPHIC

A divatmárka egy kollekcióval hívja fel a figyelmet a tengeri élővilág sokszínűségére és törékenységére.

A Springfield fenntartható irányvonalát folytatva idén nyáron összefogott a National Geographic-kal és Manu San Félix tengerbiológussal a neptunfű fennmaradását támogató „Posidonia Maps” projekt segítésére. Manu San Félixnek 30 év tapasztalata van a víz alatti élet dokumentaristájaként és tagja a National Geographic Society szervezésében létrejött Pristine Seas programnak, amely a tengerfenék helyreállításán fáradozik.

A Springfield is szeretett volna szerepet vállalni a projektben, ezért a tengerbiológus természetes közegükben élő rájákról, cápákról és teknősökről készített fényképeit használta fel a legújabb kollekciójában – ezzel is felhívva a figyelmet a vízi élővilág sokszínűségére és törékenységére. A képek kék, fehér és zöld árnyalatú, illetve csíkos, organikus pamutból készült R[ECO]NSIDER pólókon jelennek meg 6 férfi, illetve 3 női verzióban. A spanyol divatmárka emellett július elejéig minden #SalvemosNuestroMediterraneo („a Földközi-tenger megmentése”) hashtag használata után 1 eurót adományoz a projekt részére.

A divatmárka ebben a szezonban a második környezetbarát kollekciójával rukkolt elő: a SEAQUAL nevű szervezettel közösen kiadott, újrahasznosított tengeri hulladékból készült fürdőruhákkal a műanyagszemét csökkentését támogatja.
( onBRANDS )