KAPITÁNY ISTVÁNT VÁLASZTOTTA A 2019-ES ÉV EURÓPAI VEZETŐJÉNEK A NACS

Innovációiért és a kényelmi termékek kiskereskedelme terén elért növekedéséért ismerte el a Shell kiskereskedelmi üzletágát a a NACS.

A nem hagyományos kényelmi termékek forgalmazói között a vállalat elsőként részesült az elismerésben, Kapitány István pedig elnyerte a 2019-es Év Európai Vezetője díjat.

A Shell kiskereskedelmi hálózat több mint 80 országban – köztük Magyarországon – folytatja tevékenységét.

44 000 kiskereskedelmi egységével nagyobb mint a McDonald’s és a Starbucks hálózata együttvéve.

Az Európai Kényelmi Termék Iparág Vezetője cím elnyerése tükrözi a Shell globális kiskereskedelmi stratégiáját, hogy teljeskörű kiskereskedelmi szolgáltatást nyújtson az úton lévő vásárlók számára, valamint a félmillió shop munkatárs iránti elkötelezettségét, akik több mint 30 millió vásárlót szolgálnak ki naponta.

„A kiskereskedelmi üzletág globális vezetőjeként, Kapitány Istvánnak és csapatának a létező legnehezebb kiskereskedelmi feladata van: újra kell pozícionálniuk az üzletágat, hogy kiaknázva annak növekedési lehetőségeit maximalizálni tudják az eladást és a nyereséget a jelenlegi piaci feltételek mellett.” – mondta Henry O. Armour, Ph.D, a NACS elnök-vezérigazgatója.

A Shell utazása a kényelmi termékek világában az 1980-as években kezdődött a Shell Select shop koncepciókkal, amelyet újabb lépés követett 2011-ben a Deli2Go saját márka elindításával, valamint az olyan globális márkákkal való együttműködésekkel, mint a Costa Coffee.

A Shell elsődleges európai piacain a vásárlók 50%-a csak a kényelmi termékek és szolgáltatások miatt áll meg a töltőállomásokon. A kutatások szerint a vásárlók 94%-a vallja, meghatározó számára, hogy egy üzlet milyen vásárlási élményt nyújt. A Shell a minőségre és a változatos ételkínálatra összpontosít a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével: a termékcsomagolás újrahasznosított anyagból készül, és a címkék egyértelműen segítik a vásárlót, hogy a csomagolási hulladék megfelelő helyre kerüljön.

„Megtisztelő számomra, hogy nekem ítélték ezt a díjat, ez visszaigazolja jó stratégiaválasztásunkat. A kényelmi termékek kiskereskedelme és az üzemanyag-kiskereskedelem kéz a kézben jár, és nagyon jól teljesít. Ez tovább erősíti a törekvésünket integrált szolgáltatásaink fejlesztésére, amelyek vásárlóink számára még nagyobb kényelmet biztosítanak – az utazás élményét kapják és időt nyernek, amit aztán másra fordíthatnak.” – mondta az elismerés kapcsán Kapitány István, a Shell globális kiskereskedelmi alelnöke, aki több mint 30 évvel ezelőtt kezdte pályafutását a Shell-nél, akkor még magyarországi üzletvezetőként.
( onBRANDS )