A UPS FLIGHT FORWARD AMERIKA EGYIK ELSŐ DRÓN SZOLGÁLTATÁSA LEHET

A csomagkézbesítésre használt pilóta nélküli repülőrendszerek fejlesztésére és működtetésére koncentrálnak.

A UPS kérelmet adott be az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatalhoz kereskedelmi drónjárat engedélyezésére új, UPS Flight Forward nevű leányvállalatának üzemeltetésére.

A nemrégiben bejegyzett cég már ez év vége előtt megkaphatja az engedélyt, ezzel pedig a UPS lehet az egyik első olyan vállalat, mely teljeskörű engedéllyel rendelkezik kereskedelmi drónhálózat üzemeltetésére az Egyesült Államokban.

Az engedély birtokában a cég a pilóta tényleges látótávján kívül működtethető drónjáratokat indíthat a nap bármely órájában.

Az ilyen jellegű járatok erősen szabályozottak az Egyesült Államokban, és csak kivételes esetekben engedélyezik azokat.

“A UPS-nél sokat teszünk azért, hogy a technológia segítségével átformáljuk az üzletmenetünket. A UPS drónszállító leányának elindítása, és a folyamatos tevékenységének engedélyeztetése és működtetése történelmi jelentőségű a UPS, de a drón- és logisztikai iparágak számára is.”– mondta el Scott Price a UPS stratégiai vezetője.

A legtöbb, más cégek számára kiadott korlátozott engedéllyel szemben az FAA Part 135-ös engedélye alapján a UPS légiközlekedési és légijármű-üzemeltetői jogi státusszal működhet.

A UPS jelenleg egy próbaengedéllyel rendelkező egészségügyi drónszolgáltatást működtet az USA-ban. Ez év márciusában a UPS elindította az első, az amerikai légügyi felügyelet által jóváhagyott rutinszerű drónkiszállítást a WakeMed Raleigh-ban található fő kórházában. A program keretében a vállalat orvosi mintákat kézbesít drónok segítségével a szárazföldi kézbesítés kiegészítésekén. A UPS szándékában áll további kórházakra is kiterjeszteni a programot.
( onBRANDS )