FRIDA KAHLOT ÉS KATHERINE JOHNSONT ÁBRÁZOLÓ BABÁKKAL INSPIRÁL A BARBIE

Két ikonikus, inspiráló nőt megformáló babával bővült a Barbie Signature kollekciója.

A 20. század mexikói festőművésznőjéről, Frida Kahloról, valamint a NASA történetének egyik legjelentősebb munkatársáról, a matematikus és fizikus Katherine Johnsonról mintázott, limitált darabszámban elérhető Barbie-k már Magyarországon is kaphatók.

Az idén 60. évfordulóját ünneplő Barbie tovább bővítette híres, inspiráló nőket is mintázó, egyedi babákat kínáló Signature kollekcióját.

Az idén megjelenő Frida Kahlo és Katherine Johnson babákkal a márka olyan pozitív női példaképeket állít a fiatal lányok elé, akikre bátorságukért és teljesítményükért is felnézhetnek, ezzel is ösztönözve őket tehetségük kibontakoztatására. A sorozatban szereplő inspiráló Barbie-k valósághű ruházatot és kiegészítőket viselnek, továbbá mindegyik babához részletes ismertető tartozik az általa megformázott példakép munkásságáról.

A Signature kollekcióban megjelenő Frida Kahlo festőművész a 20. század emblematikus alakja, akit kitartása és dinamizmusa feminista szimbólummá is emelt. Katherine Johnson pedig az afroamerikai nők negatív megkülönböztetéséből kitörve, kiemelkedő tudásával a NASA egyik legjelentősebb matematikus-fizikusává vált. A Barbie példakép kollekciója előttük is tiszteleg. Célja, hogy arra sarkallja a fiatal lányokat, hogy merjenek igazán nagyot álmodni, bízzanak magukban és a tehetségükben.

Paul Jordan, Sheryl Fetrick

A Barbie 1959 óta globális szinten dolgozik azon, hogy kinyissa az álmok és a valóságról alkotott elképzelések közötti, társadalmi konvencióknak köszönhetően csukva tartott kaput. A témában „Álomkapu” néven a gyártó Mattel átfogó projektet is indított, amely a lányok személyiségfejlődését vizsgáló kutatások mellett a szülők és a gyerekek edukációját támogatja. A márka célja továbbá, hogy biztosítsa a lányok számára a szükséges erőforrásokat és támogatást, hogy elhiggyék magukról: bármi lehet belőlük. A mára több mint 200 hivatást felvonultató Barbie vállalása, hogy évente legalább 10 új ösztönző, inspiráló női példaképet mutat be, ennek köszönhetően érkeztek Magyarországra a Frida Kahlot és Katherine Johnsont ábrázoló babák. Ősszel pedig kerekesszékes és műlábas babával bővül a portfolió, amellyel a márka célja, hogy párbeszédet indítson a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban.

A limitált darabszámban elérhető Frida Kahlo és a Katherine Johnson Barbie babák az 1000jatek.hu oldalon rendelhetők meg.
( onBRANDS )