KOCKARANTÉN

Játssz a gyerekeddel, hogy egy másik gyerek tanulhasson!

Legyen Tiéd egy különleges LEGO alkatrész gyűjtemény és vásárlásod után a teljes profittal támogatják a hátrányos helyzetű diákok digitális tanulását.

Így köt össze a játék a legnehezebb időkben.​

Az új koronavírus-járvány miatt az iskoláknak egyetlen hétvége alatt kellett átállniuk távoktatásra. Ez a szerencsésebb anyagi helyzetben lévő szülőknek és digitálisan fejlettebb intézményeknek sem ment könnyen, de

a leszakadó régiók hátrányos helyzetű diákjainak oktatása lényegében megszűnt.

Alapvető eszközök hiányoznak (laptop, tablet, webkamera, mikrofon), sok helyen az internetkapcsolat sem megoldott, ezáltal több ezer gyerek zuhant ki egyik napról a másikra a közoktatásból.

Gyakorló szülőként és felnőttként azt is lehet tudni, milyen megterhelő az egész családnak a tartós bezártság, a napi rutin felborulása és a digitális átállás. A gyerekfelügyelet megoldása, vagy home office esetén a gyerekekkel való közös tanulás pedig szintén óriási kihívást jelent a szülőknek.

Ebben a helyzetben a játék az egyik legjobb stresszoldó eszköz.

a WLWYB (WE LOVE WHAT YOU BUILD) a hazai piac egyik legsikeresebb és leginnovatívabb startup vállalkozása. LEGO alkatrészekkel dolgoznak, és a világon egyedülálló piacteret üzemeltetnek egyedi, civilek által tervezett LEGO készletek kereskedelmére.​

Létrehoztak egy akciót, a neve

#kockarantén,

amellyel kétféleképpen segítenek a krízisben.

Egy olyan válogatást állítottak össze LEGO alkatrészekből, amelyet a leghatékonyabbnak gondolnak és használnak a workshopokban, amely nagyon népszerű fejlesztő- és szórakoztatójátékhoz. Mivel most a workshopjaik szünetelnek, az ezen a foglalkozáson használt kártyákat ingyenesen elérhetővé teszik, amit ide kattintva lehet letölteni. Ezekkel az alkatrészekkel remekül tudnak játszva fejlődni a gyerekek, ami a szülőknek megnyugtató és egyúttal a halmozottan hátrányos családoknak is segít.

Minden megvásárolt gyűjtemény után a teljes profitot a Balatoni Álomműhely Alapítvány részére adományozzák, akik a befolyt összegből egy Heves megyei kis faluban, Balatonban élő hátrányos helyzetű diákok számára biztosítják a távoktatásban való részvétel lehetőségét.​

Játssz a gyerekeddel, hogy egy másik gyerek tanulhasson!

Egy Heves megyei kis falu, ahol minden segítség jól jön:

A programban a Balatoni Álomműhely Alapítvány Észak-Magyarország egyik legszebb, legkülönlegesebb nevű és leginkább támogatásra szoruló kis falujában élő gyermekeknek segítenek az álmaik megvalósításában.

Az alapítvány két éve támogatja a tehetséges, de szegény sorsú gyerekek oktatását ösztöndíjprogrammal, edukatív programokkal, tárgyi adományokkal. A közel ezer lelket számláló kis faluban több halmozottan hátrányos helyzetű család él, akiknél az iskolák bezárásával az otthoni tanulás feltételei nem adottak.

A WLWYB ezért vállalta, hogy minden eladott gyűjtemény után a profit teljes egészét támogatásként adományozza a Balatoni Álomműhely Alapítványnak, akik digitális eszközök beszerzésével és internet előfizetések vásárlásával gondoskodnak arról, hogy a nehéz anyagi körülmények között élő gyerekek is be tudjanak kapcsolódni az online oktatásba.
( onBRANDS )