SZOBOSZLAI VS. DZSUDZSÁK

Nem kellene mégegyszer így megtörténnie.

A magyar futball talán már kicsit több, mint üdvöskéje, talán joggal, Szoboszlai Dominik.

A történet ebben a részében nyomaiban még hasonlít Dzsudzsák karrierjére, viszonylag jó bajnokságban – holland Eindhoven – sikeresnek mondható játék, és a sajtó véget nem érő óhaja: a mi fiunk mikor megy egy top csapatba.

A holland bajnokságból például Luis Suarez volt, aki a Barcelonába lépett. Dzsudzsák szakmai karrierjét innen már ismerjük. Ez nem kritika, mivel a valójában a hazai sajtó címlapjain kívül nem volt komoly ajánlata top csapatba, mindent kihozott belőle, amit csak lehetett.

Szoboszlai fiatal kollégája, Erling Haaland lépett a Salzburgból és azonnal sztár lett a Dortmunban. De mi lesz Szoboszlaival? Merre tovább a sajtó által generált várakozásból, a címlapokról?

“Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban rendre európai topcsapatok érdeklődésértől hallani.” – írja sokadszor, már már unalmasan a nemzetisport.hu, amit Esterházy Mátyás, Szoboszlai menedzsere sokadszor, már már unalmasan meg is válaszol: „Korai arról beszélni, hogyan alakul Dominik jövője. Jelenleg ennél sokkal fontosabb feladatok állnak előtte mind klubszinten, mind a válogatottban, egyelőre nem téma a klubváltás.”

Természetesen más háttér, más élet, de Szoboszlai személyes márkájának alakulása így nem teljesen ok. Ott az említett rossz példa előttük. Jót itthon meg persze még nemigen láttunk.

Pedig én is várom és drukkolok, hogy: a mi fiunk mikor megy egy top csapatba és érik – építik – valódi sztárrá!
Kőszegi András )