A KORONAVÍRUS JÁRVÁNYNAK PSZICHOLÓGIAI KÖVETKEZMÉNYEI LEHETNEK

A Provident kampányfilmjében Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus osztja meg tanácsait.

A vírus elleni fizikai védekezés mellett a mentális egészségünk fenntartása is kiemelten fontos a járvány idején. Ennek megértésére és a hétköznapi hőseink megbecsülésének fontosságára hívja fel a figyelmet társadalmi üzenetében a Provident.

A Provident úgy döntött, hogy a járvány idejére tervezett reklámköltéseit egy felvilágosító kampányra fordítja, amelynek célja, hogy a koronavírus miatt gyökeresen megváltozott hétköznapok lelki nehézségeit enyhítse. A kisfilm azokhoz is szól, akiknek otthon kell helytállniuk a család és a munka között egyensúlyozva, de azokról a hétköznapi hősökről is, akik változatlanul ellátják hivatásukat és végzik munkájukat, így biztosítva az egész ország számára a vírus előtt megszokott élethez szükséges alapvető feltételeket. Az elkészült videókban Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus osztja meg tanácsait azzal kapcsolatban, mennyire fontos, hogy figyeljünk most még jobban egymásra és hogyan maradjunk összetartó közösség a kényszerű fizikai távolságtartás idején is.

Azok számára, akiknek otthonukban kénytelenek átvészelni a jelenlegi szituációt, a pszichológus az alábbiakat tanácsolja:

A jelenlegi helyzetben mindennél fontosabb a megértés.

Támogassuk a hozzánk közelállókat.

Szenteljünk különös figyelmet azoknak, akik egyedül néznek szembe a helyzettel.

A fizikai szétválasztottság ellenére fogjunk össze, viselkedjünk összetartó közösségként.

Az egészségügyi dolgozók, a bolti eladók, az ügyintézők vagy a futárok most is gondoskodnak rólunk, ellátnak bennünket nap, mint nap. Velük kapcsolatban a klinikai pszichológus a legfontosabbnak azt tartja, hogy fejezzük ki nagyrabecsülésünket irántuk és köszönjük meg a segítségüket.

A kampány a televízió csatornákon fut majd április hónapban.
( onBRANDS )