JÁTSSZON EGYSZERRE MINDENKI OTTHON!

„Amikor visszatérnek a megszokott mindennapok, akkor se felejtsünk el minőségi időt szánni egymásra és magunkra is!” 

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is a Nagy Játéknap ügye mellé állt, mert nem csupán szakemberként, de édesanyaként is elkötelezett a sport és a sportszerű játék mellett.

A magyar és Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója, dr. Kamuti Jenő számára a szabályok és viselkedési normák elsajátítását jelenti a játék.

Hrutka Róbert Érted című dalában sikeres sportolók: Béres Alexandra, Földházi Zsófia, Gera Zoltán, Imre Géza, Kammerer Zoltán, Kásás Tamás, Kiss Balázs, dr. Kiss Gergő, Knapek Edina, Kovács Ágnes, Kovács Kokó István, Kovács Katalin, Kökény Bea, Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Mohamed Aida, Szász Emese, Szilágyi Áron és Zala György tesznek tanúbizonyságot a Nagy Játéknap elvei mellett.

A Bethesda Gyermekkórház orvosai május 1-jén délidőben, ha a körülmények engedik, extra játékot illesztenek a gyógyításba.

Május 1-jén űrkutatási felvételek tesznek kísérletet arra, hogy rögzítsék a felszabaduló játékenergiát.

Az esemény fővédnöke: Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége; védnöke, többek közt: Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, sportvezető, mert számára élsportolóként és édesapaként is a játék mindenek felett áll.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mind munkájában, mind magánéletében fontosnak tartja az elhivatottságot. “Minden szülőben ott van az a vágy, hogy a legjobbat szeretném a gyermekemnek. Három gyermekes édesanyaként, szülőként én is törekszem arra, hogy megadjam mindazt, amire a gyermekeimnek szüksége van, de rohanó világunkban, rengeteg kötelességünk mellett, sokszor épp azokra nem jut időnk, akik a legjobban igénylik a személyünket. Ezért csatlakoztam örömmel a Nagy Játéknap programhoz, és május 1-jén mi kedvencünket, a Twistert játsszuk majd. Bízom benne, hogy minél többen bekapcsolódnak a kezdeményezésbe, és a játék varázsával, a szeretet és összefogás erejével közösen sikerül tennünk egészségünkért, és a biztonsági intézkedések okozta bezártság érzése ellen. Sportvezetőként pedig arra buzdítok mindenkit, hogy ne csak május 1-jén, hanem bármikor, egy-egy hosszú és fárasztó nap után, ajándékozzuk meg szeretteinket, tanítványainkat, kollégáinkat és magunkat is akár csak fél óra felszabadult mozgással, örömteli játékkal! Szívből ajánlom mindenkinek, korhatárra való tekintet nélkül!”

A Nemzetközi Fair Play Bizottság örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. „Büszkék vagyunk rá, hogy már több Fair Play díjas részese a programnak, így Dj Dominique is. A Fair Play az élet szinte minden területén megjelenik. A tiszta, becsületes hozzáállás minden tevékenység alapja, így, mint nevében is szerepel, a játéké is. A játékkal, a játszással már kisgyerekkorban megtanuljuk a szabályokat és azokat a viselkedési formákat, melyekkel később az életben is boldogulunk. A játék tanít, nevel és nem utolsó sorban kikapcsol, azaz segít elvonatkoztatni a világban zajló negatív dolgoktól. Napjainkban ez különösképpen fontos, hiszen a Koronavírus okozta helyzetben mindannyiunkban rossz érzések, félelmek kavarognak. A kisgyermek kijátssza magából a félelmeit, így dolgozza fel az őt ért negatív érzéseket. Manapság a gyerekek mellett a felnőtteknek is erre van szükségük. A Nagy Játék Nap ezért is kitűnő alkalom arra, hogy elővegyük a játékos énünket, egy kis időre ismét gyerekké változzunk és játszva kapcsoljunk ki. Mindenkit buzdítunk rá, hogy csatlakozzon hozzánk és játsszon egy órát a Fair Play szellemében. A Fair Play-jel mindenki nyer.” – vallja Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

“Zseniális ez a kezdeményezés! Egy gyermekkórházunkban mindig a gyermek jóléte van a középpontban, amelynek nélkülözhetetlen eleme a játék! Május 1-jén orvosaink is játszani fognak a bent lévő gyerekekkel, ahogy az ő állapotuk, és gyógyítóink szoros munkabeosztása engedi. A jókedv, az öröm nélkülözhetetlen mind a gyógyuláshoz, mind a gyógyításhoz.” – jelezte a frissen csatlakozó Bethesda Gyermekkórház képviseletében Tamásné Bese Nóra, ami jó apropót kínál a szervezőknek arra, hogy felhívjanak minden olyan kórházat a csatlakozásra, ahol gyerekek gyógyulnak. S ha már játék, az online oktató iskolák osztályfőnökeit, a gyermekotthonok nevelőit, s a nagycsaládos szervezetek aktivistáit is együttműködésre buzdítják.

Az ötletgazda Vörös Eszter kezdetektől eltökélt abban, hogy űrfelvételen mutassa ki az COVID-19 járvány miatt elmaradt rendezvények okán bennrekedt energiát. Dr. Kristóf Dániel, a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. Űrtávérzékelési Osztály vezetője szerint nem légből kapott elképzelés mindez: „Kollégáimmal utánanézve a dolognak olyan űrfelvételeket kerestünk a Nagy Játéknap támogatására, amelyek várhatóan május 1-jén készülnek, és különböző skálákon (regionális / országos / kontinentális) lefedik Magyarországot, Európát, illetve még nagyobb területet. Várhatóan számos űrfelvétel készül ekkor, melyeket néhány nap késéssel lehet majd letölteni, ezt szívesen elvégezzük és prezentálható állapotba hozzuk azokat. Reméljük, hozzájárulhatunk ezzel a Nagy Játéknap sikeréhez!”

A Magyar Olimpiai Bizottság mellett a Sportegyesületek Országos Szövetsége támogatását is élvezi a jószolgálati kezdeményezés.

Hrutka Róbert Érted című dalának készülő klipjében, a hazai kulturális élet legelismertebb művészikonjai mellett, ismert és népszerű sportolóink, olimpikonjaink is szerepet vállaltak.

A Nagy Játéknap összehozza ebben a nehéz helyzetben azokat a családokat is távollévő idős hozzátartozóikkal, akiknek nincs megfelelő eszközük. A Blaupunkt Mobile Phones Europe támogatásával az idősek számára kifejlesztett nagy nyomógombos telefonokat ajándékoz rászoruló családoknak, hogy megteremtse számukra is a közös játék élményét. Részletek az esemény Facebook oldalán olvashatók.

Az esemény előkészítésében aktív szerepet vállaló Fair Media Production küldetése, egyben hite abban, hogy a dolgokat lehet “fair-ül” csinálni: megbízhatóan, kreatívan, okosan, vidáman, színesen, lelkesen, lendületesen. „Pont ezért csatlakoztunk a Big Play Day kiváló kezdeményezéshez. Hamarosan pedig egy nagy meglepetéssel is készülünk a Nagy Játéknap résztvevőinek – fogalmaznak a fair play szellemében Eszes-Istenes Viktor és Baksa Roxána, a Fair Media Production alapítói.

Médiatámogató:

Sztársáv és Várkonyi Attila Dj Dominique, a Nagy Játéknap zenei producere és a Fair Media Production, a Nagy Játéknap médiapartnere.

Akik szintén önként és önzetlenül segítenek:

741 projektcsapat

Bethesda Gyermekkórház

Blaupunkt Mobile Phones Europe

Borcsa Erika erdélyi influencer

Both Zoltán vadállatbefogó

Budapest VI. kerületi Bajza utcai Általános Iskola

Chameleon Smart home

Demján Sándor özvegye Lídia Asszony

Einhorn Kitti – FUTUREAL TATA tulajdonosa

Fair Media Production

Fitness Giant Kft.

Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége

Földessy Margit Szindra Színiakadémia és tanítványai

Friedmann Tamás EV

GFS Consulting

Gödöllői Hírek

Hajlabor

Hangya Közösség

Holistic Pharma Zrt.

Hórakukk Kft.

HozamInfo Kft.

Hrutka Róbert

HTM Mobile Kft.

Jégkert SE

Kmh Jégkorong SE (U14-es Csapata)

Magyar Asztalitenisz Szövetség

Magyar Atlétikai Szövetség

Magyar Jégkorong Játékvezetők Egyesülete

Magyar Olimpiai Bizottság

Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata

Magyar Paralimpiai Bizottság

Magyar Sakkszövetség

Magyar Teátrumi Társaság

Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség

Mandel Helga casting director

Matwerks

MayerWorks

Molnár Kata grafikus

MOTO GP magyar, amerikai, olasz és spanyol versenyzői

Nagy Mariann producer

Nyúlné Kusztor Melinda

Oracle

PANNÓNIA RÁDIÓ

Pazaurek Piroska tiszteletbeli konzul, Florida

Petki Ildikó vállalkozó

Pink trees for Pauline

Season Sound Speakers

Sportegyesületek Országos Szövetsége

Színházi Dolgozók Szakszervezete

Szűcs Mónika webfejlesztő

team4event.hu

Telekom Veszprém Férfi Kézilabda Sport Egyesület

Vándorjátszóház

www.onbrands.hu

XCBlade Hungary Talent

Zuglói Sasok Sportegyesület

( onBRANDS )