VALÓBAN MEG AKAROD VÁLTOZTATNI?

Te mit válaszolnál?

Valóban meg akarod változtatni a világot?

Azt gondoltuk, hogy a távoli helyen lévő történések, tragédiák minket itt nem érintenek. Ohh, az messze van…

Az elmúlt években jártam néhányszor Indiában márka és fenntarthatóság témában előadást tartani, akkor is döbbenetes volt látni a szálloda és a “kinti” világ közötti különbséget.

( Foto: Kőszegi András )

2015-ben, akkor ott, többek között arról beszéltem, az előadásom címe ez volt:

“Do You really want to change the world?”

Te mit válaszolnál? Minden bizonnyal igen. A legtöbben azt állítják, hogy valóban meg akarják változtatni a világot. Persze, leginkább csak a szavakban.

A tettek még ma is legtöbbször mást mutatnak.

Mára bebizonyosodott, amiről akkor beszéltem, hogy a világ távolinak, elszigeteltnek tűnő problémái mára már összeértek.

Ez a mostani indiai hírekről jutott eszembe, tehát aki még erről mindig azt gondolja, hogy messze van és nem érint, nagyot téved…
“A szolgáltatások és a szürkegazdaság szinte teljes leállításával a bevételeiket jellemzően az egyik napról a másikra megkereső emberek hirtelen jövedelem nélkül maradtak, és nagyon sokaknak nem maradt más lehetősége, minthogy haza gyalogoljon szülőfalujába, hogy a földeken próbáljon meg némi munkához és élelmiszerhez jutni. A tömeges elvándorlás pedig kaotikus jeleneteket, sok szenvedést és már haláleseteket is hozott magával.”

És akkor most valóban itt van az ideje annak, hogy magánemberként és vezetőként is feltegyük magunknak és egymásnak is a kérdést!

Do You really want to change the world?
Kőszegi András )