A 3M HATÁROZOTTAN FELLÉP A LÉGZÉSVÉDŐK ÉS ARCMASZKOK TÚLÁRAZÁSA ÉS HAMISÍTÁSA ELLEN

A 3M évi több mint 1,1 milliárd darabot gyárt e termékekből, vagyis havonta 100 millió darabot.

A 3M elkötelezett a koronavírus-járvány kitörésével összefüggésben elkövetett, a termékeivel kapcsolatos visszaélés, csalás és hamisítás elleni küzdelem iránt.

A vállalat számtalan olyan esetről értesült, amikor magukat hiteles 3M partnernek feltüntető kereskedők

indokolatlanul magas áron értékesítettek 3M termékeket, hamis eszközöket forgalmaztak vagy rosszhiszeműen hivatkoztak azok előállítására.

„A 3M arra törekszik, hogy megakadályozza az egészségügyi ellátásban nélkülözhetetlen cikkek – mint például a légzésvédők és a maszkok – hamisítását  és túlárazását, hiszen ezek a régiónk egészségügyi személyzete számára elengedhetetlenek. A 3M határozott lépéseket fog tenni azokkal szemben, akik a COVID-19 világjárvány kitöréséből jogellenes és etikátlan módon akarnak hasznot húzni. Ehhez a világszerte hatósági segítséget veszünk igénybe.” – mondta Mike Roman, a 3M elnök-vezérigazgatója.

A fogyasztók a www.3methics.com oldalon jelezhetik a feltételezett csalásokkal, túlárazásokkal vagy hamisított 3M termékekkel kapcsolatos aggályaikat.

Mivel az egészségügyi dolgozók tovább folytatják a küzdelmet a koronavírus-járvány megfékezéséért, a 3M légzésvédők iránt világszerte hatalmas kereslet mutatkozik. A járvány kitörése óta a vállalat megduplázta az N95 és a más típusú légzésvédő arcmaszkok globális előállítását.

A vállalat nem emelte meg az általa gyártott légzésvédő maszkok árát a COVID-19 járvány okán.

Ahogy eddig, továbbra is tevékenyen munkálkodik azon, hogy megakadályozza azt, hogy a 3M légzőkészülékeket a viszonteladók túlárazva adják tovább a vásárlóknak. 

Hogyan kerülhetjük el, hogy hamisított terméket vásároljunk? 

A 3M azt javasolja a vásárlóknak, hogy termékeit kizárólag hivatalos 3M viszonteladóktól vagy forgalmazóktól szerezzék be. Így biztosítható a legjobban, hogy hamisítatlan 3M termékeket vegyenek.

A hamisított légzésvédők úgy szűrhetők ki, ha a vásárlók kizárólag eredeti 3M csomagolásban, a modellhez tartozó használati útmutatóval rendelkező terméket vásárolnak. A 3M légzésvédő maszkokat nem megengedett eredeti csomagolás vagy használati útmutató nélkül árusítani. Valószínűleg hamisítványok azok a légzésvédők, amelyeknél hiányoznak a pántok, furcsa szagot árasztanak, eltömődtek a szelepeik vagy szöveghibás az útmutató. 

A 3M dokumentumok hitelességének ellenőrzése

A 3M-től származónak beállított ajánlatok és az azokhoz kapcsolódó dokumentumok hitelességének eldöntéséhez javasolt:

  • Előrefizetés esetén ellenőrizni az ajánlat és a számla hitelességét.
  • Ellenőrizni, hogy a 3M márkanév, domain név, címadatok, telefonszám és e-mail cím megfelelő-e, nem tartalmaz-e hibát.
  • Ellenőrizni az ajánlaton (számlán) feltüntetett bankot és bankszámlaszámot (pl. ország, kedvezményezett).

( onBRANDS )