MEGNYITOTTA ELSŐ BUDAPESTI ÜZLETÉT AZ EMAG MAGYARORSZÁG

A hagyományos bolti kereskedelem felé való nyitással a vállalat tovább növelné piaci részesedését.

Az eMAG Magyarország hamarosan további üzletek megnyitását is tervezi.

A budapesti Erzsébet körút 18. alatt található,  77,48 m2-es alapterületű üzlethez 57 m2 alapterületű,  több ezer termék tárolására szolgáló raktár tartozik. A várható kereslet nyomán főleg számítástechnikai, szórakoztatóelektronikai eszközök, kiegészítők, illetve háztartási kisgépek lesznek azonnal elvihető készleten, 2020. június 22. és 27. között az első magyarországi eMAG üzlet jelentős nyitási kedvezményekkel várja a vásárlókat.

A budapesti üzletbe az utcáról betérve is bárki vásárolhat az eMAG kínálatából, ugyanakkor a bolt egyben átvételi pontként is funkcionál: a www.emag.hu webáruházban leadott megrendeléseket itt akár aznap, vagy a következő munkanapon átvehetik majd a vásárlók – erre a kizárólag online zajló értékesítés keretében korábban nem volt mód. Az üzlet személyzete e mellett a megrendelésekkel kapcsolatos kérdések megoldásában, illetve a megfelelő termékek kiválasztásában, beállításában is segíteni tud a vásárlóknak és érdeklődőknek.

“Nagy örömömre szolgál, hogy az egyik első megvalósult projekt a kezem alatt az eMAG.hu hibrid üzleti modellre való alakítása lehetett. A vállalat az elmúlt hét évben a magyar e-kereskedelemi piacon is rohamléptekkel haladt, és az offline kereskedelem terén sem lesz ez másképp: még az idén tervezzük egy újabb budapesti, és több vidéki eMAG-üzlet megnyitását.” – mondta Várkonyi Balázs, az eMAG ügyvezető igazgatója.

Az eMAG 2013 óta van jelen Magyarországon, mostanáig azonban kizárólag e-kereskedelemben volt aktív, amelyben 2019-re piacvezető szerepet ért el.  A társaság 2019-ben jelentette be, hogy fúziót hajt végre a webáruházzal és országos szaküzlet-hálózattal egyaránt rendelkező Extreme Digitallal, a korábbi piacvezetővel.

Bár a koronavírus-vészhelyzet némileg lassította a két vállalat egyesülését, az eMAG és az Extreme Digital már egységes mutatók és üzleti kimutatások mentén működik, már közös stratégia alapján zajlanak a beszerzési és készletezési folyamatok, illetve a két szervezet működésének összehangolása is megkezdődött.

Az Extreme Digitalnál már bizonyított hibrid üzleti modell alkalmazásától az eMAG.hu azt reméli, hogy a vevőkkel való közvetlen kapcsolat létesítése révén tovább emeli majd az ügyfélélményt, a kényelmet, és a vásárlók márkahűségét.
( onBRANDS )