A REKLÁMSZÖVETSÉG TISZTELETBELI ÖRÖKÖS TAG CÍMET ADOMÁNYOZOTT

A Magyar Reklámszövetség eddig hat kiváló szakembernek adományozott Tiszteletbeli Örökös Tag címet.

Alexander Brody elismerését az ügyvezetőség teljes összhangban terjesztette elő, amelyet az MRSZ elnöksége egyhangúlag szavazott meg. A kitüntetést igazoló oklevelet Gulyás János, az MRSZ elnöke adta át Alexander Brody-nak – a járványhelyzetre való tekintettel – egy szűk körű baráti vacsora keretében.

Gulyás János, az MRSZ elnöke hangsúlyozta „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Alexander Brody számára személyesen adhattam át az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tag címet, hiszen pályafutása során igen sokat tett a reklámipar fejlődéséért és példájával, életművével nagy hatással volt a hazai szakmára is. Felemelő élmény volt vele beszélgetni, hallgatni tapasztalatait és bölcs tanácsait.”

Alexander Brody szokásos szerénységével és humorával azt mondta „Jól esik ez az elismerés, de az életemben olyan későn jött, hogy sajnos sokáig már nem szolgálhatom ezt a posztot. A legfontosabb tanácsom, hogy legyünk nyitottak mások ötleteire, mert biztos találunk annál jobbat, mint amilyen a mi eredeti gondolatunk volt. Nagy érdeklődéssel forduljunk az emberekhez, mert tapasztalatom szerint nem pénzzel, hanem figyelemmel és figyelmességgel lehet motiválni.”

Alexander Brody reklámszakember, író, üzletember a Princetoni Egyetem Woodrow Wilson karának diplomata szakán végzett. Több, mint negyven évig dolgozott a Young & Rubicam International cégnél, ahol

kifutófiúként kezdte és egészen az elnöki posztig vitte.

Később, ugyanezt a pozíciót töltötte be az Ogilvy & Mather Worlwide vállalatnál. A Reklám Világszövetség (IAA) volt elnöke. Az ő vezetése alatt lett a szövetség tagja Magyarország, Kína és a Szovjetunió. Több vállalat és alapítvány igazgatósági tagja, ezek között az American Hungarian Foundation elnökségének is.

Számos angol nyelvű könyvet írt, majd az 1990-es évek közepétől aforizmaköteteket jelentetett meg magyarul. Amerikában megjelent művei: Old Wine Into Old Bottles (Régi bor régi tömlőkben); In Praise of Simplicity (Az egyszerűség dicsérete); Aye-and what then? (Igen-és akkor mi van?); The Heart and the Tongue (A szív és a nyelv); A Bell With Many Echoes (Egy harang több visszhanggal).

Fontosabb kitüntetései: George Washington-díj (2002), Eger város díszpolgára (2003), a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (2005)

Alexander Brody különleges, egyedi személyiség. Bár saját bevallása szerint éppen olyan, mint mindenki más. Hazája Magyarország, otthona a nagyvilág. Kedveli a házias ételeket (leginkább a magyart), a szép nőket (leginkább a magyart), és a gyors lovakat (leginkább az angol telivért). Kubai szivarja hosszú és tömör, haragja rövid és ritka. Keresi a gyermekek, állatok és virágok társaságát, kerüli a koktélpartikat, a földalattit és a lépcsőmászást. Rajong a sportért, a zenéért és a művészetekért. Utálja az erőszakot, a veszekedést és az igazságtalanságot. Boldog, ha szavakat válthat barátaival vagy ismeretlenekkel, de szívesebben hallgat, mint beszél, tanul, mint tanít, olvas, mint ír. Becsüli az udvariasságot, a pontosságot és a profi teljesítményt. Jómagát amatőrnek tartja, de a szó eredeti értelmében. Életeben két dologra büszke: hogy van egy fia, Sandy, és egy lánya, Thyra.

Az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tagságról

A Magyar Reklámszövetség 2014 decemberében határozott arról, hogy létrehozza a Tiszteletbeli Örökös Tagság címet, amelyet Dr. Nagy Bálint korábbi elnök és alelnök, jelenleg ügyvezetőségi- és elnökségi tag javasolt. Tiszteletbeli Örökös Tagság címet az elnökség olyan, a nyugdíjkorhatárt elérő, illetve annál idősebb szakembernek ítélhet oda, aki vagy korábban legalább 5 éven keresztül az MRSZ tagja volt és tisztséget töltött be a szervezetben, vagy tágabb értelemben a kommunikációs szakma érdekében rendkívül sokat tett. Az MRSZ Tiszteletbeli Örökös Tagokat a rendes tagokkal minden tekintetben azonos jogok és kötelezettségek illetik meg, tagdíj fizetése nélkül.

Eddig kitüntettettek

Az elismerést legelőször a szövetség 40 éves jubilálása alkalmával rendezett gálán 2015 januárjában Dr. Takács Ildikónak és Sas Istvánnak adta át az elnökség. Majd 2015. decemberében az éves közgyűlésen újabb három szakemberrel bővült a kitüntetettek sora: Merényi Éva, Dr. Skriba Judit és Dr. Pócsik Ilona. Ezt követően 2019 májusában Dr. Megyer Örs vehette át a Tiszteletbeli Örökös Tagságot igazoló díszoklevelet.
( onBRANDS )