ÉLETMENTŐ KÜLDETÉS

Egy tudatosító kampány részeként az olasz rendőrség rekordsebességgel szállított egy sürgősen szükséges donor vesét egy betegnek.

Ha életről és halálról van szó, akkor minden ezredmásodperc számít – ez tény, és különösen orvosi vészhelyzetekben a dolgok nem tudnak elég gyorsan menni. Olaszországban ezért egy nagyon különleges szállítóeszközt használtak a sürgős szervszállításhoz: egy Lamborghinit. Az olasz rendőrség egy donor szervet 500 kilométeren keresztül szállított Olaszországon keresztül. Időben odaértek.

A Huracan LP610-4 sorozatú Lamborghiniről volt szó, amely szintén

az olasz rendőrség szolgálati autója.

A “Polizia” flotta nagy sebességű sportautója 325 km/h sebességre képes és 3.2 másodperc alatt ér nulláról 100 km/h sebességre.

A Lamborghinik rendőri autóként, korántsem szokatlanok. Ezeket nemcsak Olaszországban, hanem például Dubajban is használják. A “rendőrségi lambók” többek között beépített kamerákkal és hűtőszekrénnyel rendelkeznek a szervszállítás miatt. A luxus sportautó fő alkalmazási területe nem feltétlenül a gyorshajtók követése, hanem a szervek, a vérplazma és a sürgősen szükséges gyógyszerek sokkal fontosabb és sürgetőbb szállítása.

( onBRANDS )