A ZOOM MODERÁTOROK KIDOBHATJÁK A TROLLOKAT

A találkozó szervezői eltávolíthatják a rendbontókat a hívásból és bejelenthetik őket.

Az amerikai Zoom videokonferencia-alkalmazás lehetővé teszi a moderátorok számára, hogy kitiltsák az egyes résztvevőket a hívásból. Ezzel le lehet állítani a még mindig elterjedt “zoom-támadást”, amelynek során a trollok megjelennek beszélgetésekben. -írja a leadersnet.

“A zoom-támadások főleg a magánszektorban zajlanak, a vállalatoknak általában nincs ilyen problémájuk a professzionális rendszergazdák miatt. Az olyan eseményeknél, mint a zoom-partik, fontos, hogy a moderátorok nagyobb irányítást kapjanak. Azonban minden videokonferencia-alkalmazásban továbbra is vannak biztonsági rések. Az alkalmazásoknak meg kell oldaniuk ezeket a problémákat, hogy azok a Corona után is vonzóak maradjanak.” – mondta Josef Pichlmayr, az Ikarus Security Software vezérigazgatója.

Egy-egy résztvevő letiltásához a moderátoroknak először be kell állítaniuk a hívás összes tevékenységét az új “Résztvevő tevékenységeinek felfüggesztése” opcióval. Ezután jelenthetik az egyes felhasználókat a Zoom számára, megadva tevékenységük részleteit és hozzáadva egy képernyőképet róluk. Amint elküldték az üzenetet az üzemeltetőknek, a támadót eltávolítják és folytatódhat az értekezlet.

Jelenleg a Zoom nagyobb védelmet akar kínálni a felhasználóinak a támadók ellen. A biztonsági funkció a Zoom ingyenes felhasználók számára is elérhető.
( onBRANDS )