AZ ELSŐ PAL-V LIBERTY MODELL A PIACON LIMITÁLT KIADÁS LESZ

A PAL-V Liberty repülő autó közúti jóváhagyást kap az EU-ban.

A Pal-V a repülő autók holland gyártója. A vállalat megkapta az EU-ban elfogadott közúti jóváhagyását, tehát a repülő autók a jövőben rendszámmal közlekedhetnek. A Liberty-nek azonban egyelőre nem szabad felszállnia. – számolt be a Leadersnet.

“A “hajtogatott repülőgép” forgalomképessé tétele nagy kihívást jelentett.” – mondta Mark Stekelenburg, a Pal-V CTO-ja.

Az EU repülésbiztonsági hatósága (EASA) már 2015 óta ellenőrzi a járművet. Pal-V arra számít, hogy a folyamat 2022-ben pozitívan lezárulhat, és akkor a “Liberty repülhet is. A járműnek 180 km/h sebességig kell repülnie, míg az utakon a végsebessége 160 km/h lehet.

A gyakorlatban jelenleg ez aligha valósítható meg, mivel a magánpilótáknak általában csak a repülőtereken szabad felszállni és leszállni. Ehhez szükség lenne a jogi keretek felülvizsgálatára.

Úgy tűnik azonban, hogy

ez nem befolyásolja az ügyfelek lelkesedését:

Pal-V szerint a Liberty előrendelése meghaladja a várakozásokat. A rendes változatnak körülbelül 600 000 dollárba kell kerülnie, egy olcsóbb sportverzió 335 000 dollár. A holland cég kihasználja azt is, hogy a vásárlók körülbelül 80 százaléka nem tud repülni, ezért lehetőséget kínál a pilóta engedély megszerzésére.

Az első PAL-V Liberty modell a piacon limitált kiadás lesz.

A limitált kiadás a repülő autók korszakának kezdetét jelenti, ebből csak 90 jármű kerül forgalomba. A korlátozott kiadású modellek leszállítását követően a PAL-V megkezdi a PAL-V Liberty Sports modellek szállítását.

A PAL-V történetét ITT elolvashatod.
( onBRANDS )