Az arabica kávé kivonattal, tölgyfahordóban érlelt Unicum egyelőre csak a kiválasztott vendéglátóhelyeken lesz elérhető.
A keserűlikőr-fogyasztás és a kávézás egyaránt évszázados múltra tekint vissza számos európai országban, így Magyarországon is. Ezt a két hagyományt egyesíti innovatív módon az Unicum Barista, amelynek
fő alkotóelemei az Unicum és az arabica kávé.
Az ital tölgyfahordós érleléssel nyeri el végleges karakterét.
„Nagy öröm számunkra, hogy ebben a rendkívüli, kihívásokkal teli időszakban egy olyan fejlesztésről számolhatunk be az Unicum Barista bemutatásával, amelya Zwack Unicum életében és a likőrgyártás, illetve a kávézás hazai történetében egyaránt fontos mérföldkőnek minősül. Hosszú utat tettünk meg az elmúlt években, mire eljutottunk egy olyan különleges ital megalkotásáig, amely minden elemében híven tükrözi e két terület itthoni hagyományait.” – mondta el Zwack Sándor, a Zwack Unicum igazgatóságának elnöke.
A likőrfogyasztás és a kávézás tradicionálisan kötődik a vendéglátóhelyekhez, a múlt század első felének kávéházaitól kezdve a presszókon és a jelenkor kisebb-nagyobb kávézóin át egészen az éttermekig, bárokig. Ezek a helyek ráadásul immár több évtizede a Zwack Unicum hűséges és megbízható partnerei, a vállalat ezért szeretné ebben a nehéz helyzetben a szektort a maga eszközeivel azzal támogatni, hogy az érdeklődők egyelőre kizárólag a kiválasztott vendéglátóhelyeken juthatnak hozzá az Unicum Baristához országszerte.
( onBRANDS )