FOLYTATJA ÁRUHÁZFELÚJÍTÁSI PROGRAMJÁT A PRAKTIKER

A barkácsáruház-lánc készül az otthonfelújítási program beindulására.

Bécsi úti áruházát a Praktiker mintegy 200 millió forintos beruházás keretében építette át, ezzel is folytatva áruházmodernizációs programját. A III. kerületi üzletegység 20 éve nyitotta meg kapuit, azóta a környék lakberendezési és barkács központjává nőtte ki magát, jelenleg 100 embernek ad munkát.

A felújításnak köszönhetően a barkácsáruház eladótere tágasabb lett, megújult a belső arculata, illetve mivel több területen megváltozott a Praktiker kínálata, a berendezéstechnikai eszközöket is bővíteni, cserélni kellett.

„Belvárosi áruház lévén nagyobb látogatottsággal bír a Bécsi úti üzletünk, mint a külső területeken elhelyezkedő áruházak. Évről évre növekvő vásárlási kedvet tapasztalunk Budán, ahol komoly érdeklődés van az exkluzív termék iránt is, így jelentős forgalmat bonyolítunk az egyedi vevőrendeléses termékekkel. A Praktiker áruházai nem csak a barkácsolásban, hanem a renoválásban, az otthonok legújabb trendek szerinti berendezésében is segítenek, ennek megfelelően változtattunk az összes osztály felépítésén, sőt áruházon belül több osztály helyet is cserélt. A Bécsi úton az árucsoportos forgalom alapvetően tükrözi az összes Praktiker áruház szortimentjének forgalmát, de az átlagnál erősebb az elektromos felszereléssel kapcsolatos termékkörök forgalma, mint például világitás és kiegészítői. Jelentős részaránnyal bírnak a fürdőszobával kapcsolatos témakörök csaptelepek, kiegészítők, valamint viszonylag magas a festéssel, tapétázással kapcsolatos árucsoportok forgalma is.” – mondta Németh Gyula, a Praktiker értékesítési igazgatóhelyettese.

A Praktiker várakozással tekint 2021 első negyedévére, amikor elindul a kormányzat által bejelentett otthonfelújítási program, amely szerint

épp azok a termékcsoportok után lesz visszaigényelhető a támogatás, amire a Praktiker kínálata épül,

legyen szó energetikai korszerűsítésről, vagy fürdőszoba, konyha és önálló otthon felújításáról.

A Praktikerben hagyományosan a felújító és a belső ipari munkákhoz kapcsolódó áruköröket keresi a lakosság országszerte, de egyre hangsúlyosabbak a szortimentben az otthonszépítéssel és lakberendezéssel kapcsolatos termékek is. A Praktikernél összesen mintegy 30.000 féle árucikk érhető el a polcokon, illetve a webshopban.
( onBRANDS )