A SHELL MEGÚJÍTOTTA INNOVÁCIÓS PARTNERSÉGÉT A SCUDERIA FERRARIVAL

A megállapodást a Shell részéről Kapitány István globális alelnök látta el kézjegyével.

A partnerség a versenypályán elért sikerekre való folyamatos törekvés mellett támogatja az előrelépést a fenntarthatóság és az innováció terén is.

A partnerség következő, izgalmas fejezetében a Scuderia Ferrari és a Shell a versenypályán való siker érdekében végzett hatékony fejlesztési tevékenységen túlmenően olyan megoldások fejlesztéséhez és megvalósításához is hozzálát, amelyek támogatják a csapat karbonlábnyomának csökkentését és ezzel tágabb értelemben vett fenntarthatósági célkitűzéseik elérését.

A tervek illeszkednek a Formula 1 történetének első fenntarthatósági stratégiájához,

amely nem kisebb vállalást fogalmazott meg, mint hogy a sport nettó karbonlábnyoma a nullával legyen egyenlő 2030-ra, ideértve a versenypályán és az azon kívüli tevékenységeket is. A világ legrangosabb autóverseny-sorozata idén újra visszatér Magyarországra, 2021. augusztus 1-jén a Formula 1 Magyar Nagydíjat Mogyoródon rendezik meg.

A Scuderia Ferrari és a Shell folytatja a csapat V6-os turbó-hibrid hajtású egységének tökéletesítése érdekében folytatott együttműködést, melynek termikus hatékonysága közel 50%, így az egyik leghatékonyabb motornak számít a világon. A két társaság szintén szoros együttműködésben dolgozik a jövő üzemanyagfejlesztésének meghatározása érdekében, ideértve a fejlett és fenntartható bioüzemanyagokat és szintetikus folyékony üzemanyagokat. Ezek további fejlesztése egyaránt hozzájárulhat a Formula 1 céljának eléréséhez, hogy a Formula 1 autóit teljes mértékben fenntartható üzemanyagok hajtsák. A versenypályán élesben vizsgázó technológiák és használatukból levont tanulságok idővel a közúti közlekedés kibocsátásainak csökkentéséhez is hozzájárulhatnak.

A Shell és a Scuderia Ferrari 1929 óta tartó, nagy múltra visszatekintő kapcsolata a Formula 1 egyik legsikeresebb és legelismertebb együttműködése, és hosszú története során már számos jelentős siker koronázta: a Shell versenyüzemanyagainak és kenőanyagainak segítségével hajtott Scuderia Ferrari istálló 10 konstruktőri világbajnoki cím mellett 12 egyéni világbajnoki címet nyert meg. A hosszan tartó közös munka során a versenypályán összegyűjtött tapasztalatok és az itt alkalmazott újítások azokat a fejlesztéseket is szolgálták, amelyeknek köszönhetően a Shell vásárlói világszerte jobb termékekhez juthatnak.

“A Ferrarival fennálló partnerségünk kifejezetten különleges innovációk létrejöttét tette lehetővé, olyanokét, amelyekre a Shell újra és újra támaszkodhat a vásárlóink részére kínált új üzemanyagok és kenőanyagok kifejlesztése során. Közös történelmünk most egy nagyon izgalmas korszakba lép, hiszen partnerségünket nem csak a versenypályán elérendő siker érdekében vetjük be, de annak érdekében is, hogy tisztább üzemanyagokat és kenőanyagokat fejlesszünk ki vásárlóink számára” – mondta el a partnerség megújítására reagálva Kapitány István, a Shell mobilitásért felelős globális alelnöke.

„A Scuderia Ferrari és a Shell közötti kapcsolat istállónk alapításának évéig, 1929-ig nyúlik vissza, és az azóta eltelt időszakban számos sikert hozott számunkra. Éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködésünk tovább folytatódik. Számos közös értéket vallunk, nemcsak a kiválóságra való kitartó törekvés, de szenvedély a versenysport és a csapatmunka iránt, ami ezt az együttműködést példa nélkülivé teszik a motorsport történetében. Innovációs Partnerünkként a Shell-lel folytatjuk a munkát a versenytechnológiának a mindennapi közlekedésbe történő átvitele érdekében, valamint az
előttünk álló átfogó vállalások megvalósításáért, különös tekintettel a Formula 1 2030-ig elérendő nettó-zéró kibocsátási célkitűzésére, ideértve a versenypályán és az azon kívüli tevékenységeket is” – tette hozzá Mattia Binotto, a Scuderia Ferrari csapatfőnöke.
( onBRANDS )