A CANON SZÁMÁRA SZÍVÜGY A KÖRNYEZETET TERHELÉSÉNEK MINIMALIZÁLÁSA

A piac ezentúl nagyobb hangsúlyt fektet a fenntartható gazdálkodásra és ellátási láncokra.

A Covid-19 járvány véletlenszerű „előnye” a környezet terhelésének enyhülése a világon, ezáltal az ingázások és a repülőgépjáratok indításának visszaesése hozzájárult a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkenéséhez. Bármennyire pozitívak is ezek a nem szándékos változások a CO2 (és a költségek) megtakarításában, nem szabad hátradőlni. Az egyszer használatos műanyagok (például műtéti maszkok és egyéni védőeszközök) felhasználása például megugrott. Összességében azonban 2021 további lehetőségeket kínál a vállalkozások fenntarthatósági menetrendjének felgyorsítására és bővítésére.

A piac ezentúl nagyobb hangsúlyt fektet a fenntartható gazdálkodásra és ellátási láncokra.

A vállalatok stratégiájában fontosabb pozícióhoz jutott a környezetvédelem és a korábban csak tesztelt gyakorlatok valóban beágyazódnak a működésbe.

A Canon elkötelezett a körforgásos gazdaság iránt.

Az anyagokat hosszabb ideig használja és minimalizálja a hulladékmennyiséget és segíti ügyfeleit abban, hogy eleget tegyenek saját fenntarthatósági kötelezettségeiknek azáltal, hogy

átalakítják az anyagok felhasználását

termékeikben, fogyóeszközeikben, csomagolásukban és működésük során. 2015 óta a Canon alapanyag újrahasznosítás céljára fehasznált 23.342 tonna műanyagot és közvetlenül újrahasznosított 15.941 tonna terméket és alkatrészt. A Canon 2019 óta a Felelős Üzleti Szövetség (Responsible Business Alliance) tagja. A Canon gyárai és elsődleges beszállítói önellenőrzésekkel biztosítják az ellátási lánc felelősségteljes irányítását. A méretgazdaságosság és a hulladékok minimalizálása ebben az egyik jó megoldásuk.

A fenntarthatóság a Canon értékajánlatának része

A munkához használt eszközök (nyomtatók és szkennerek) vagy fogyóeszközök (például tinta, festékkazetta és papír) teljes életciklusát – a gyártástól az ártalmatlanításig – kézben tartják. A tintasugaras patron csomagolása 80%-ban újrahasznosított kartonpapírból, vagy akár 70%-ban újrahasznosított PET-ből készül, és elkötelezték magukat, hogy 2022-ig 100%-ban újrahasznosíthatóvá teszik PET-megoldásaikat. Újrahasznosítható, levegővel töltött tasakokat használnak a festékflakonok csomagolásához, ami 30%-kal csökkenti a csomagolási mennyiséget.

Folyamatosan figyelik, hogyan lehet csökkenteni az alapanyag felhasználást a méretgazdaságosság érdekében. Például a PIXMA tintasugaras nyomtatóink TS8200 modelljének mérete 35%-kal csökkent.

Évente 42.000 felújított pótalkatrészt biztosítanak üzleti ügyfeleknek, és készülékeiket az egész életciklus alatt rendszeresen karbantartják és szervizelik. Javítási szolgáltatásokat nyújtanak fényképezőgépekhez, nyomtatókhoz és szkennerekhez, a garanciális időtartamon belül és azon kívül is. 2019-ben 200.000 olyan terméket javítottak meg, amelyek lecserélhetők lettek volna, de fontosabb, hogy hosszabb ideig maradjanak használatban. Az értékajánlatuk minden ügyfelünk számára a megbízhatóság és a befektetett költség megtérülése.

A papírról a közgondolkodás is úgy tartja, hogy az egyik leginkább környezetbarát anyag. A vállalatok folyamataiban a „papírmunka” immár hibrid módon folyik, a bizonylatolás azonban még sok téren szükségessé teszi a hagyományos A4 használatát.

A kulcs a mértékletesség és a figyelmes rendszerezés, valamint a felelős hulladékgazdálkodás.

Minden Canon márkájú vágott A3 és A4 méretű papír erdőirtásmentes.

A klíma-tudatos ügyfelek bizonyíthatóan és mérhetően hozzájárulhatnak a klímavédelemhez.

Hogyan? Olyan termékek vásárlásával, amelyek rendelkeznek ClimatePartner azonosítóval, biztosítva az éghajlat-semlegességét és a tanúsított szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozást. Ez az azonosító megtalálható a Canon Zero papírtermékein. A Canon Europe több mint 10 éve együttműködik a nemzetközi klímavédelmi megoldások szolgáltatójával, a ClimatePartnerrel, lehetővé téve a Canon számára, hogy szén-dioxid-semleges papírtermékeket kínáljon irodai- és méretre vágott papírtermékeket vásárló ügyfeleinek.

A legmagasabb minőségű termékek forgalmazása, az üzleti tevékenység környezetbarát módon való menedzselése és az egészséges társadalom iránti elkötelezettség

globális felelősség.

A Canon és a ClimatePartner segítenek az ügyfeleknek az üvegházhatású gázok csökkentésében, és jelentősen hozzájárulnak a globális felmelegedés elleni lépésekhez. Az első projektben való együttműködés óta a Canon szén-semleges papírjaival mintegy 34 millió kg CO2-t kompenzált. Csak a tavalyi évben a Canon Europe mintegy 6 millió kg CO2 kibocsátást ellensúlyozott. A Canon Zero papírt használatával ügyfeleik a termék CO2-kibocsátását naprakészen kiszámíthatják, és a tanúsított projektek részleteit is kézhez kapják. Az elkerülhetetlen kibocsátások kompenzálását és a környezetvédelmet támogató láncot így támogathatjuk a legjobban.

Nemzetközi tanúsítványok a környezet és fenntarthatóság maximális védelméért: 

FSC:
Forest Stewardship Council:

független és piac-orientált nemzetközi szervezet. Környezetvédelmi szempontból megfelelő, a társadalomra nézve előnyös és gazdaságilag is rentábilis szempontokat is figyelembe véve elősegíti a világ erdőinek felelős kezelését. Az FSC címke szigorú ellenőrzési mechanizmusokon alapul, nemcsak az erdőtulajdonos, hanem a „felügyeleti lánc” minden tagjára nézve

PEFC:

A PEFC célja a fenntartható erdőgazdálkodás. Az európai erdészeti miniszterek közösen megállapított szabályozásán alapuló erdőgazdálkodást tanúsítja.

EMAS:

AZ EMAS (European Environmental Management and Audit Scheme) tanúsítvány a vállalatok környezetvédelmi törekvéseit és eredményeit ismeri el. Olyan környezetirányítási rendszerrel dolgoznak, hogy igazolható módon jelentsék és értékeljék az eredményeket. Rendszeres méréseket végeznek a folyamatos javulás érdekében.

Ecolabel:

Az Ecolabel egy európai tanúsítási rendszer, amely a teljes gyártási folyamatot lefedi, a használt rostoktól kezdve az energiafelhasználáson és szennyezőanyag-kibocsátáson át a hulladékkezelésig. Független szervezetek végeznek ellenőrzéseket és időszakos ellenőrzéseket.

Blue Angel:

A Blue Angel címke azt tanúsítja, hogy a termék gyártása enyhén terhelte a környezetet. A gyártási folyamatot, az alapanyagok felhasználását és a papír előállítási folyamatát is ellenőrzik. Kizárólag 100%-ban újrahasznosított cellulózból, optikai fehérítők nélkül előállított papírokra vonatkozhat.

Nordic Swan:

A Nordic Swan skandináv országok széles körű és holisztikus környezeti tanúsítványa. Osztályozási rendszere az egész termelési folyamatot értékeli, ideértve az energiafogyasztást, a vízfogyasztást és a szennyező anyagok kibocsátását is.

ClimatePartner:

A klímasemleges nyomtatás a ClimatePartner által a nyomdaipar szabványáva. A vállalatok, termékek és szolgáltatások szén-dioxid-semlegesek (vagy éghajlat-semlegesek), ha az üvegházhatású gázokat számon tartják, csökkentik és ellensúlyozzák szén-dioxid-kibocsátási egységekkel. A ClimatePartner segít abban, hogyan kompenzálhatók az elkerülhetetlen kibocsátások.

( onBRANDS )