SOHA NEM LÁTOTT SZÁMÚ ÚJ DOLLÁRMILLIÁRDOS

Vagyonuk összesen 13,1 ezermilliárd dollárt ér. Kettő magyar is a listán.

A világjárvány ellenére rekordméretű év volt a világ leggazdagabbjai számára 5 ezer milliárd dolláros növekedésével és soha nem látott számú új milliárdossal.

250 ember, akik korábban kikerültek a milliárdosok listájáról, most visszatértek. Összességében az összes milliárdos 86% -a gazdagabb, mint egy évvel ezelőtt.

Jeff Bezos negyedik éve a világ leggazdagabb embere, 177 milliárd dollár értékben, ami az Amazon részvényeinek megugrása miatt 64 milliárd dollárral több, mint egy évvel ezelőtt. Elon Musk – dollárban kifejezve a legnagyobb nyereség -151 milliárd dolláros vagyonnal ugrott be a 2. helyre, ami 126,4 milliárd dollárral volt több, mint egy évvel ezelőtt, amikor a 31. helyre került 24,6 milliárd dollárral. A fő ok: a Tesla részvények 705% – os emelkedése. A luxuscikkek iparmágnása, Bernard Arnault tartja a 3. helyet, de vagyona csaknem megkétszereződött 76 milliárd dollárról 150 milliárd dollárra,  köszönhetően a LVMH, a Louis Vuitton, Christian Dior és kozmetikum márkáinak.

A leggazdagabb nő ebben az évben a francia kozmetikai örökös, Francoise Bettencourt Meyers. Mellettük további figyelemre méltó új belépőkről is ír az amerikai Forbes.

Az Egyesült Államokban él továbbra is a legtöbb milliárdos. Őket követi Kína és India, de összességében az ázsiai-csendes-óceáni országok 1149 milliárdosa 4,7 billió dollárt ér, míg az amerikai milliárdosok összesen 4,4 billió dollárt érnek.

A lista magyar szereplői:
#2035 Meszaros Lorinc 1,6 milliárd dollárra becsült vagyonával,
#2378 Csanyi Sandor 1,2 dollárra becsült vagyonával.

Egy évvel korábban ez volt a helyzet.

A legtöbb milliárdos ország
( onBRANDS )