BIZTONSÁGOS ÉS FENNTARTHATÓ

Virtuális valóság- és digitális rendszerek alkalmazásával fejlesztett a Pirelli.

Az új Pirelli Powergy a biztonságos és fenntartható mindennapi autózáshoz tervezett gumiabroncs, amely egyszerre szolgálja az autós és a környezet javát. A Powergy nyári gumiabroncsot a modern crossoverek, SUV-ok, szedánok és haszongépjárművek másodlagos piacára terveztek. A Pirelli által fejlesztett legújabb virtuális szimulációs technológia felhasználásával készült, és az év végéig 55 méretben, 17-20 colig, H-Y sebességindex-szel lesz kapható.

Az új Pirelli Powergy kiváló nedves fékezési teljesítményt biztosít az abroncscímkén szereplő „A” besorolásnak megfelelően, rossz idő esetén is lehetővé téve a nyugodt vezetést.

A Pirelli különös figyelmet fordított a környezetre és a fenntarthatóságra:

az alacsony gördülési ellenállás csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, ennélfogva mérsékeli a károsanyag-kibocsátást, valamint a zajszintet. Amint az abroncscímke tanúsítja, a zajkibocsátás értéke minimális, a gördülési ellenállás pedig B osztályú. Ez extra kényelmet biztosít az autós számára és fokozott környezeti fenntarthatóságot jelent.

A Pirelli Powergy-hez a legkorszerűbb virtuálisvalóság-rendszereket alkalmazták

a legjobb teljesítmény elérése érdekében. Ezek az új eljárások lehetővé tették a futófelület és az abroncsprofil optimalizálását, és ennek köszönhetően az érintkezési felület maximalizálását. Az érintkezési felület tökéletesen kiegyensúlyozott, az egyenletes nyomáseloszlás csökkenti a féktávolságot, és fokozza az autó irányíthatóságát és pontos kezelhetőségét. Ezeket a tulajdonságokat erősítik a speciális polimerekből készült gumikeverékek, melyek javítják a nedves fékezést és meghosszabbítják az abroncsok élettartamát. A ferde csatornákkal megszakított hosszanti mintaárkokkal ellátott futófelület kiváló vízeloszlást biztosít az akvaplaning megakadályozása és a fokozott biztonság érdekében nedves úton. Ezeket az eredményeket a Pirelli milánói kutatási és fejlesztési részlegének statikus szimulátorából származó adatelemzésnek, valamint az új gumiabroncs jóváhagyásához szükséges végső teszteknek köszönhetően érték el.

Ennek hatására jelentősen lerövidült a fejlesztési idő:

mindössze 18 hónapot igényelt az abroncs előállítása – a járványügyi korlátozások okozta nehézségek ellenére –, és kevesebb fizikai prototípust alkalmaztak, ami előnyös volt a környezetre nézve. A Pirelli a Kutatási és Fejlesztési Részlege által kialakított eljárásokat a későbbiekben felhasználja majd a Powergy újabb generációs abroncsokhoz történő továbbfejlesztésében.
( onBRANDS )