„CSOKIFOLTOT MINDEN ÜNNEPLŐ RUHÁRA!”

Több mint 7 500 gyermek kapott gyermeknapi édességcsomagot az Élelmiszerbank programjában az Allianz Hungária támogatásával.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület négy éve indította útjára az Ünnepi Gyerek Pályázatait, hogy egy-egy jeles nap alkalmával a nehéz sorsú gyerekek is részesülhessenek azokból a finomságokból, amik a legtöbb kortársuk számára teljesen természetes részei az ünnepeknek.

Az idei évben is sok karitatív szervezet, családokat segítő intézmény és gyermekotthon jelezte igényét az édességcsomagok iránt. A kérelmeket az Élelmiszerbank az Allianz Hungária támogatásával tudta teljesíteni.

„Kiemelt fontosságú számunkra, hogy hozzájárulhattunk az élelmiszeradományozási program megvalósításához, és ezen keresztül a rászoruló gyermekek öröméhez. Nagyon várjuk már a következő együttműködésünket is, amelynek során Magyar Élelmiszerbank által szervezett nyári gyermektáborokat támogatjuk. Azt gondolom, hogy az elnyúlt pandémiás időszak miatt különösen fontos, hogy segítsük a gyermekek visszatérését a közösségbe, illetve lehetőséget adjunk nekik a felhőtlen élményekre. Az Allianz Hungária Zrt. jövőbiztosítóként jelentős hangsúlyt fektet a következő generáció jólétére, valamint fejlődésére. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület programjainak támogatásával, illetve a szervezet munkájának köszönhetően tehetünk is ezért a nemes célért.” – mondta Dorn Gabriella az Allianz Hungária marketing és kommunikációs vezetője.

„Az Egyesületünk mindig térítésmentesen menti, illetve veszi át az élelmiszereket a kereskedelmi láncoktól és a gyártóktól, és ingyenesen is adjuk tovább azokat a rászorulóknak. Mégis minden ilyen adományosztás komoly szervezéssel, raktározási és szállítási költségekkel jár. Nagyon fontos számunkra, hogy olyan vállalati partnert találtunk a programunk megvalósításához, akiknek szintén fontos a gyermekek segítése. Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. anyagi támogatását” – mondta Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

2021-ben a 60 nyertes Gyermeknapi pályázat segítségével

7 516 rászoruló gyermek juthatott hozzá finomságokból összeállított adománycsomagokhoz.

A csomagok – melyek összértéke megközelítette a 22,4 millió Ft-ot – még gyermeknap előtt célba értek.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az Allianz Hungária második éve segíti együtt a nélkülözőket, a gyerekeket. Az Allianz Hungária 2020-ban a járványügyi helyzetben is kiemelt támogatást nyújtott az Élelmiszerbank étel- és életmentő munkájához.
( onBRANDS )