STRANDOT ÉPÍTETT AZ EFOTT A VELENCEI-TÓHOZ

A fesztivál a Velencei-tó adta lehetőségeket kihasználva, hiánypótló stranddal gazdagította a térséget.

Az EFOTT-szervezők által kiépített Sukorói Szabadstrand a fesztivállal egyidőben, augusztus 10-én nyit meg, és azt a rendezvény látogatói, valamint a helyi lakosok vehetik birtokba. 

A fesztiválozók körében minden évben kérdőíves kutatást végzünk, és az eredmények mindig rámutatnak a vízközelségre, mint preferenciára. Idén ez nem lett volna adott, hát építettünk egy strandot, amit a fesztivál ideje alatt üzemeltetünk is, a későbbi sorsa pedig a térség lehetőségeinek mentén fog eldőlni – mondta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Az EFOTT-ot „az ország legsportosabb fesztiváljaként” tartják számon.

A szervezők az olimpia évében igyekeznek még több lehetőséget felsorakoztatni, köztük olyan újdonságokat, amelyekre még nem volt példa a fesztivál történetében, pl.: dartsfoci, kickbox, petanque, sumo, frizbi vagy trambulinozás. 

Az újonnan nyíló strand lehetőséget biztosít vízi, illetve vízparti sportoknak is, így például strandröpladázni, vízifocizni, SUP-olni, sárkányhajózni is lehet, az evezős lehetőségek között pedig idén először a tengeri evezős versenyhajó is kipróbálható lesz. 

A sport egyébként idén már a nulladik napon (aug. 10. kedd) beköszönt a fesztivál életébe: a Giro d’EFOTT elnevezésű program keretein belül a jelentkezők szervezetten tekerhetik körbe a Velencei-tavat, egészen a fesztivál bejáratáig. A kapunyitást az EFOTT Olimpia követi buborékfoci mérkőzéssel, rekeszépítéssel, MEFS akadálypályával, street workout kihívással és beerponggal. A további napokban tartják a strandkézilabda és a strandröplabda, valamint idén először az aerobic MEFOB döntőket. A rendezvény minden napján Sportfalu áll az érdeklődők rendelkezésére, hogy több tucatnyi sportágat próbálhassanak ki.
( onBRANDS )