ELTŰNHET AZ IKONIKUS MARLBORO MÁRKA

A Philip Morris International felgyorsítja füstmentes ambícióit és beszáll a gyógyszeriparba is.

A Philip Morris International (PMI) arra törekszik, hogy 2025 végéig többnyire füstmentes társaság legyen és bejelentette, hogy vállalati központját New Yorkból Connecticutba helyezi át.

„A PMI-nél mély átalakulás közepén vagyunk és új Connecticut-i bázisunk elősegíti fejlődésünket. Connecticut a technológiai know-how, a jövőre vonatkozó gondolkodás és a problémamegoldás nyitott megközelítésének értékes keverékét kínálja.” – mondta Jacek Olczak a PMI vezérigazgatója.

A vezérigazgató szerint a következő tíz évben leállítják a hagyományos cigaretták értékesítését és a Marlboro márkát sem értékesítik majd az Egyesült Királyságban.

“A csoport célja világszerte lépésről lépésre a cigarettagyártás teljes leállítása. De itt pragmatikusnak kell lennünk. Egyrészt a megfelelő termékekre van szükség, másrészt a kormánynak intézkedéseket kell hoznia, hogy megkülönböztesse ezeket a termékeket a cigarettától, és megfelelő ösztönzőket teremtsen a dohányosok számára a termékváltásra.” – kommentálta André Calantzopoulos felügyelőbizottsági elnök.

A befektetéseket alternatív ajánlatokba kívánják fektetni, beleértve az Iqos márka dohánymelegítőit is. Az állítólag kevésbé káros cigarettahelyettesítőt világszerte 20 millió ember használja. A brit kormány 2019-ben tett közzé egy tervet, amely szerint 2030-ra az Egyesült Királyság „füstmentes” lesz. – írja a leadesrsnet.

A Philip Morris International tervei szerint ezzel egyidejűleg be kíván lépni az egészségügybe és a gyógyszeriparba,

és bejelentette, hogy megvásárolja a dohányzásról való leszokás terápiáira szakosodott dán céget, a Fertin Pharma-t, amely többek között nikotin rágógumit gyárt. Médiahírek szerint a cég 1,05 milliárd fontért át akarja venni a brit Vectura gyógyszergyártót is. A cég inhalátorokat gyárt súlyos tüdőbetegségek elleni gyógyszerek beadására.
( onBRANDS )