A LEGJOBB TEHETSÉGEK ELHAGYTÁK JEFF BEZOS CÉGÉT

A Blue Origin több mint egy tucat kulcsfontosságú vezetőt és csúcsmérnököt vesztett el ezen a nyáron.

Jeff Bezos a múlt hónap végén repült az űrbe, de miután visszatért a Földre, a milliárdos elveszítette legtehetségesebb vezetőit. – tudta meg a CNBC.

A mérnökök közül ketten, Nitin Arora és Lauren Lyons más űrcégeknél jelentettek be állást: Elon Musk SpaceX-nél, illetve a Firefly Aerospace-nél. Mások pedig az elmúlt hetekben csak csendben frissítették LinkedIn oldalaikat.

A távozó mérnökök egy része részt vett a Blue Origin űrhajós programjában. Bezos cége áprilisban elvesztette ajánlatát egy értékes NASA fejlesztési szerződésre, amikor a SpaceX -et az űrügynökség Human Landing System programja keretében egyedüli díjazottnak nyilvánították és ezzel 2,9 milliárd dolláros szerződést nyert.

Azok, akik bejelentették, hogy elhagyják a Blue Origin -t, nem részletezték, hogy miért, de az ügyvezetéssel és a lassú bürokratikus struktúrával kapcsolatos csalódottságot gyakran idézik a munkahelyi vélemények.

A Glassdorf cégminősítési platform szerint a Blue Origin alkalmazottainak mindössze 15 százaléka támogatja vezérigazgatóját, Bob Smith-t. Összehasonlításképpen: Elon Musk, a SpaceX főnöke alkalmazottai 91 százalékának támogatására számíthat, Tory Bruno a United Launch Alliance-nál 77 százalékos jóváhagyással rendelkezik.

A cég szóvivője közben a CNBC -nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta a Blue Origin növekedését: „A Blue Origin 2020-ban 850 fővel nőtt, 2021-ben pedig további 650 fővel. Valójában közel négyszeresére nőttünk az elmúlt három évben. Továbbra is vezető szerepet töltünk be a gyártásban, a minőségben, a motortervezésben és a járműtervezésben. Ezt a csapatot építjük, és nagy tehetségekkel rendelkezünk.”

Annak ellenére, hogy a múlt hónapban a Kormányzati Elszámoltatási Hivatal tagadta a Blue Origin tiltakozását a NASA döntése ellen, a vállalat beperelte a NASA-t a szövetségi bíróságon.
( onBRANDS )