A JÖVŐT MAGYAROK ÍRJÁK

Ötemeletes festménnyel tiszteleg Karikó Katalin előtt a Brain Bar.

A jövőt magyarok írják – ez a jelmondat kerül Karikó Katalin arcképe mellé azon az óriási tűzfalfestményen, amellyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós előtt. A budapesti Krisztina körúton készül az óriás falfestmény.

„A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a 21. század megformálói között” – közölte az akció kapcsán Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója. 

A szervezők elárulták, hogy az akció Karikó Katalin számára is meglepetés lesz. A festményt a tűzfal festményekben sokéves tapasztalattal rendelkező Színes Város csapata tervezte és készíti.

Frissítés: 2021.08.31. Elkészült.

Budapest, 2021. augusztus 31.
Karikó Katalint ábrázoló ötemeletes falfestmény a budapesti Krisztina körúton 2021. augusztus 31-én. A Széchenyi-díjjal idén kitüntetett Semmelweis Ignác-díjas kutatóbiológust, biokémikust, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját, a mainzi BioNTech alelnökét, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docensét ábrázoló falfestményt a szeptember 9-én kezdõdõ Brain Bar jövõfesztivál szervezõi készíttették.
MTI/Balogh Zoltán

( onBRANDS )