ORVOS- ÉS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI TERÜLETEN A VILÁG LEGJOBB 200 EGYETEME KÖZÖTT A SEMMELWEIS

Jelentősen előrelépett a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb szakterületi rangsorában.

Az orvos- és egészségtudomány (Clinical and Health) területen a világ legjobb 200 felsőoktatási intézménye közé került a Semmelweis Egyetem, míg az élettudományokban (Life Sciences) a legjobb 300-ban található.

Nagyvárad téri Elméleti Tömb fotó: D. Kiss Balázs

A Semmelweis Egyetem a legjobb magyar felsőoktatási intézmény a Times Higher Education (THE) legfrissebb, 2022-es szakegyetemi világrangsora szerint. Az orvos- és egészségtudományi területen (Clinical and Health) 45 helyezést javítva a 176-200. pozíció közé – az indikátorértékekből számított pontszám alapján a 186. helyre – került az egyetem, amely a tavalyi listán még a 201-250. tartományban szerepelt. A többi hazai orvosképző egyetem a 401-500. kategóriába került a rangsorban.

Hatvan hellyel lépett előre a Semmelweis Egyetem az élettudományok területén (Life Science): az intézmény a tavalyi 301-400. pozícióból a 251-300. hely közé jutott – az indikátorértékekből számított pontszám alapján a 257. helyre. A többi orvosképző egyetemet az 501-600., 601-800. pozíciók között rangsorolták.

Az összeállítás készítői öt terület mutatói alapján rangsorolják az intézményeket, ezek közül az oktatás és az idézettség terén lépett előre leginkább a Semmelweis Egyetem, a többi indikátor a kutatást, a nemzetköziséget és az ipari bevételeket méri.

A Times Higher Education (THE) több szakterület rangsorát is elkészíti minden évben, most 4 tudományterület listáit tették közzé, ezek közül a Semmelweis Egyetem a fenti kettőben szerepel.
( onBRANDS )