ADOMÁNYT SZÁLLÍT MAGYARORSZÁG ELSŐ, SZÉRIÁBAN GYÁRTOTT ELEKTROMOS TEHERAUTÓJA

A WSZL által üzemeltetett Volvo FL Electric az Unilever és a Tesco közös, összesen 5 millió forint értékű adományát juttatja el az Ökumenikus Segélyszervezet számára.

Öt tonna, vagyis összesen 15 raklapnyi tisztítószert és higiéniai papírterméket adományozott több mint 5 millió forint értékben az Unilever Magyarország és a Tesco-Global Áruházak az Ökumenikus Segélyszervezet javára.

Az adományt Magyarország első, sorozatban gyártott, elektromos meghajtású teherautójával, a Waberer’s-csoporthoz tartozó WSZL által üzemeltetett Volvo FL Electrickel szállítják ki.

A kéttengelyes, nappali fülkével, zárt dobozos felépítménnyel és emelőhátfallal ellátott Volvo FL Electric saját tömege 9 tonna és 7,5 tonna rakomány szállítására képes. Meghajtását egy 200 kW teljesítményű és 425 Nm nyomatékú villanymotor szolgáltatja, amely egy kétfokozatú sebességváltót használ a motor teljesítményének leghatékonyabb felhasználása érdekében. A jármű így teljes terheléssel akár 220-240 kilométeres hatótávot képes lokális károsanyag-kibocsátás nélkül teljesíteni. A teherautót négy darab, egyenként 66 kWh kapacitású akkumulátorral szerelték fel, feltöltése 150 kW-os egyenáramú (DC) töltőről 2 órát, 22 kW-os normál hálózati töltőről 11 órát vesz igénybe. A zökkenőmentes használatot segíti, hogy a fuvarcégek mindennapi életébe egy-egy hosszabb, napközbeni töltés is könnyen beiktatható, hiszen erre a sofőrök kötelező pihenőideje lehetőséget ad, de akár a rakodás ideje alatt is nyerhetők további pluszkilométerek. A teherautó a jövőben a WSZL üzemeltetésében szállít Unilever termékeket a Tesco áruházakba.
( onBRANDS )