MEGHALT VIRGIL ABLOH A LOUIS VUITTON TERVEZŐJE ÉS AZ OFF WHITE MÁRKA ALAPÍTÓJA

"Virgil gyalogosként kezdte, de tábornokként halt meg."

Virgil Abloh, a Louis Vuitton tervezője és az Off White márka alapítója 41 évesen, a rák egy agresszív formája miatt halt meg. – számolt be a CNN.

A közlemény szerint 2019-ben diagnosztizálták betegségét, ami miatt „számos, kihívást jelentő kezelése” volt. A hírt a Louis Vuittont és az Off-White-ot is tulajdonoló LVMH cégcsoport jelentette be.

Virgil Abloh 1980-ban született Illinois-ban, szülei első generációs ghánai bevándorlók. Anyja varrónőként dolgozott, Apja pedig vezető beosztásban egy festékcégnél.Építőmérnöki diplomát szerzett a Wisconsin-Madison Egyetemen, majd az Illinois Institute of Technology-n szerzett mesterképzést építészetből.

2009-ben Kanye Westtel együtt gyakornokoskodtak a Fendinél, 2018-ban már a Louis Vuitton férfi részlegének művészeti vezetője volt. Emellett az általa alapított milánói székhelyű Off-White divatház vezérigazgatója is volt.

Abloh volt az első afroamerikai, aki művészeti igazgató lett egy francia luxus divatháznál. A Time magazin 2018-ban a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta.

A Louis Vuittonnál férfiruha-kollekcióival egy fiatalabb demográfiai réteget hozott be, amelyek elmosták a határvonalat a csúcsdivat és az utcai ruházat között, valamint feszegették a művészi határokat és megkérdőjelezték a nemi normákat.

A határokon átnyúló együttműködésekről híres Abloh egyik legnagyobb hagyatéka a lábbelik világához való hozzájárulása volt – az innovatív tornacipők mércéjét állította fel az Off-White x Nike dizájnnal – írja a CNN.

A zene világában is nagy volt, termékeny DJ-ként a világ nagy zenei helyszínein játszott, de művészként és bútortervezőként együttműködött olyanokkal, mint a Mercedes Benz egy művészeti koncepcióautója és az IKEA egy hőn áhított termékcsaládjával, amely az első otthonukba költözőket célozta meg.

( onBRANDS )