INDIAI TECH ÓRIÁS VÁSÁROLJA FEL A LEGNAGYOBB MAGYAR BIG DATA CÉGET

A HCL Technologies (HCL) megállapodást írt alá a budapesti székhelyű Starschema felvásárlásáról.

A stratégiai akvizíció hozzájárul a HCL adatfeldolgozási szakértelmének fejlesztéséhez és segít megerősíteni a cég jelenlétét Közép- és Kelet-Európában. 

A Starschema az adatelemzés területén fejleszt saját technológiai megoldásokat és nyújt tanácsadási, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat a világ legnagyobb vállalatai számára főleg az Egyesült Államokban és Európában.

Az akvizíció egyesíti a budapesti cég adatelemzésben szerzett szakértelmét és tapasztalatát a HCL jelenlétével az adatvezérelt transzformáción áteső ágazatokban. Emellett a tranzakciónak köszönhetően a HCL továbbfejleszti adatfeldolgozási képességeit és kapacitásait, ami eddig is szerves részét képezte a vállalat jövőbe mutató szolgáltatásainak.

„Azzal, hogy egyesítjük erőinket a globálisan is jelentős szereplőnek számító HCL-lel, lehetőséget kapunk, hogy megtartsuk stratégiai fókuszunkat és tovább bővítsük adatelemzési kapacitásunkat a szélesebb körű és jobb szolgáltatás elérése érdekében. Beépülve a HCL technológiai szolgáltatásainak spektrumába, kamatoztatni fogjuk az adatgazdálkodás és a modern adattechnológiák terén szerzett szakértelmünket. Gyors, skálázható megoldásokat építünk, amelyek hatékonyabbá teszik a munkát és jövedelmezőbbé a vállalatokat. Ez a stratégiai lépés egyben példaértékű karrierlehetőségeket is jelent munkatársaink számára” – mondta Földi Tamás, a Starschema alapítója és ügyvezetője.

„A Starschema tapasztalata és piaci jelenléte hozzájárul, hogy fejlesszük adatelemzési tudásunkat és megerősítsük jelenlétünket Közép- és Kelet-Európában. A képzett mérnökök iránt továbbra is nagy a kereslet, a Starschema pedig kiemelkedő tehetségeket foglalkoztat egy, a HCL számára stratégiailag fontos növekedési területen. A Starschema tudása tovább bővíti a HCL integrált tudásközpontjaiban használt kompetenciákat világszerte. Az akvizíciót követően a HCL az ügyfelek széles köre számára kínálhat majd hozzáférést továbbfejlesztett adatelemzési és egyéb digitális szolgáltatásokhoz” – mondta Vijay Guntur, a HCL Technologies mérnöki és kutatás-fejlesztési részlegének elnöke.

A tranzakció az Innovációs és Technológiai Minisztérium hatósági engedélyéhez kötött, és várhatóan 2022 márciusában zárul le.
( onBRANDS )