SOHA NEM KELT MÉG EL ENNYI ÚJ LUXUSAUTÓ MAGYARORSZÁGON

Az áremelkedés és az alkatrészhiány sem jelentett akadályt a vevőknek.

Mercedes-Benz CLS 450 4MATIC

Számos prémium- és luxusautó-márka megdöntötte idehaza saját értékesítési rekordját, miközben az újautó-piac egésze tavaly 4,77 százalékkal zsugorodott Magyarországon.

A piacvezető Mercedes lassan már egymaga annyi személyautót állít forgalomba (5680 darabnál járnak), mint a nagy német trió másik két szereplője, a BMW és az Audi együttvéve.

Forrás: Vezess

Nálunk ráadásul nem is ez a három márka áll a dobogón, hiszen a Volvo két éve tartja magát a harmadik helyen – derül ki a Vezess legfrissebb elemzéséből, amely a prémium- és luxusautó-márkák értékesítési rekordját vizsgálja. 

Az autós szaklaptól azt is megtudhatjuk, hogy a magasabb árkategóriájú személyautókat kínáló márkák szalonjaiban jellemzően

növekedett a magánszemélyként vásárlók száma is, de a piac egészét nézve a céges flottabeszerzések ugrottak meg jelentősen.

A járvány első évében a kiadásaikat visszavágó vállalatok látványos lendülettel tértek vissza a piacra, közülük egyre többen vesznek az alkalmazottjaik – és nemcsak a felsővezetőik – számára prémiumkategóriás járműveket.

A kisebb prémiummárkák és a luxuskategóriás személyautók forgalomba helyezése is látványosan emelkedett tavaly.

A Lexus 11 százalékkal tudta növelni számait, a Mini 25-tel, a Land Rover 57 százalékkal.

A legdrágább új személyautók egy része még ennél is nagyobb arányban növekedett.

Számos M-es BMW rekordértékesítéssel zárta a múlt évet, Porschéból sem adtak még el korábban ennyit nálunk (303 forgalomba helyezés), a Ferrari is 75 százalékos pluszt, a Bentley 36 százalékos pluszt produkált.
( onBRANDS )