„ZÖLDBE” ÖLTÖZIK A 2022-ES GLAMOUR WOMEN OF THE YEAR GÁLA

Idén is a szakmájukban sikeres nőket ünnepeli a GLAMOUR magazin.

A 2022-es Glamour Women of the Year gálán a kiemelkedő tehetség mellett fókuszba kerül a fenntarthatóság is. Márciusban az esemény „green carpetjén” hat kategória jelöltjei vonulnak végig, többek között Tenki Réka, Tóth Andi, a Nemakarokbeleszólni lányok és Lady Szomjas is, akik mindannyian számítanak az olvasói szavazatokra. Az év hősnője idén az EMMA Egyesület.

A GLAMOUR Women of the Year díj missziója, hogy

figyelmet, elismerést adjon a nőknek, és ezáltal  javítsa a helyzetüket a társadalomban

– immáron 14 éve.

„Szerkesztőként és nőként tudjuk, milyen nehézségekkel kell szembenéznünk nap mint nap. Az motivál bennünket, hogy hogyan tehetnénk jobbá az életünket. A GLAMOUR Women of the Year jelöltjeit az olvasóink nevezik meg, mi, szerkesztőként a nevezésekből listát készítünk, majd a nyertest is a GLAMOUR olvasói választják meg. Véleményünk szerint mindenki nyertes, aki egy női közösség részeként, integrálódva a férfiak által uralt társadalomban hangot tud szerezni annak, ami motiválja, ami bántja, ami foglalkoztatja, amit létrehozott, amit alkotott” – árulta el a missziójuk kapcsán a magazin főszerkesztője, Maróy Krisztina.

A szervezők 2022-ben az ökotudatosságra is kiemelt figyelmet fordítanak, a magazin arra kéri a résztvevőket, hogy ne vásároljanak új ruhát az eseményre, hanem válasszanak egy régi kedvencet ruhatárjukból, vagy kutassanak fel egy izgalmas vintage darabot, és abban vonuljanak végig a „green carpeten”.

„Célunk többek között, hogy a gála befolyásos közönségének figyelmét felhívjuk a globális felmelegedés, a környezetszennyezés problémájára, és arra buzdítsuk őket, hogy változzanak, változtassanak. Szeretnénk megváltoztatni a közösségi média által elterjesztett trendet, az egyetlen estén, egyetlen poszt miatt viselt ruhák divatját” – tette hozzá Maróy Krisztina.

Az év színésznője kategória jelöltjei között Pálmai Anna, Rujder Vivien, Stork Natasa, Sztarenki Dóra és Tenki Réka szerepel. Az év énekesnője kategóriában az olvasók ajánlásai alapján jelölést kapott Dárdai Blanka, Nagy Bogi, Schoblocher Barbara, Szécsi Böbe és Tóth Andi is, míg az év közösségi média-sztárja díjra Gresa Szonja, Lady Szomjas, a Nemakarokbeleszólni lányok, Sápi Vivi és Viszkok Fruzsi is esélyes. A márciusi gálán díjakat osztanak még ki az év vállalkozója, az év divattervezője valamint az év lakberendezője kategóriákban is.

A magazin szerkesztősége természetesen idén sem feledkezik meg „Az év hősnője” különdíjról, melyet minden évben egy olyan szervezet kap meg, melynek hiteles és fontos a társadalmi felelősségvállalása. 2022-ben az EMMA Egyesületnek adja át a díjat a magazin szerkesztősége, és biztosít számukra még nagyobb láthatóságot. Az EMMA az anyaság témáján keresztül kapcsolódó női közösség, céljuk, hogy tudatosan vállalt értékeikből, egyéni tapasztalataikból és a kapcsolódások minőségéből erő, tudás és aktivizmus szülessen egy egyenlő és befogadó társadalomért. Ingyenes zöld számot működtetnek anyáknak, műhelyeket és támogató csoportokat szerveznek, közösségi dúlaszolgálatot biztosítanak a rászorulóknak, információt szolgáltatnak, érdekérvényesítő munkát végeznek, és igyekeznek aktívan jelen lenni az anyákat érintő társadalmi párbeszéd minden szintjén – ezekben pedig képviselni a női perspektívát.

A GLAMOUR Women of the Year jelöltjeire március 20.  éjfélig lehet szavazni a woty.glamour.hu linken. Nézheted élőben a díjátadó gálát március 23-án a glamour.hu-n! 

A 2022-es GLAMOUR Women of the Year jelöltjei:

Az év divattervezője
Hegedűs Dóra /DÜSK/, Kerényi Virág /VIRAG KERENYI/, Majoros Zita /PRINTA/, Tóth Melinda /DAIGE/, Varga Viktória /VIKTORIA VARGA/

Az év színésznője
Pálmai Anna, Rujder Vivien, Stork Natasa, Sztarenki Dóra, Tenki Réka

Az év énekesnője
Dárdai Blanka, Nagy Bogi, Schoblocher Barbara, Szécsi Böbe, Tóth Andi

Az év vállalkozója
Bittera Réka és Tassonyi Csenge /Briefly/, Matyi Alexandra /Alexandra Kiadó/, Kertész Violetta /Lovebug Vintage/, Pető Detti /PETŐ DETTI Make-up Art School/, Rácz Judit /Skinsmart/

Az év közösségi média sztárja
Gresa Szonja, Lady Szomjas, Nemakarokbeleszólni, Sápi Vivi, Viszkok Fruzsi

Az év lakberendezője
Csarnai Csilla, Csupor Anna, Haberland Filoména, Őrfi Eszter, Vörös Kati

Az év hősnője
EMMA Egyesület

( onBRANDS )