NAGYÉRTÉKŰ ADOMÁNNYAL SEGÍTETT A WELLIS AZ UKRÁN MENEKÜLTEKEN

A vállalat az idei évben szeretne komolyabb hangsúlyt fektetni a CSR tevékenységre.

A 100%-ban magyar tulajdonú Wellis életében sarkalatos pontot jelentett az ukrán-orosz háború kirobbanása. Gyáraikban több ukrán állampolgárt is foglalkoztatnak a gyártósorokon, így az első pillanattól kezdve fontosnak tartották, hogy adományokkal segítsék a hazánkba érkező menekülteket.

A Wellis tulajdonosai úgy határoztak, hogy összesen 10 millió forinttal segítik a rászorulókat ebben a szomorú helyzetben. A Wellis a Máltai Szeretetszolgálat segítségét kérte a felajánlások eljuttatásában, akik leginkább tartós élelmiszereket, pelenkákat, valamint plédeket kértek. A cég gyűjtést szervezett az ózdi és a dabasi telephelyén is, így a munkatársak is részt vehettek a segítségnyújtásban, emellett pedig 2,5 millió forint értékben vásárolt a rászorulók számára a korábban megjelölt termékcsoportokból.

A nagyértékű adomány mellett a vállalat tulajdonosai, Czafik Zsolt és Czafik Ákos
személyesen adták át a munkatársak által összekészített 50 csomagot a Wellisnél dolgozó
ukrán állampolgárok számára. A cég a kollégák családjainak a szállás költségét is 2 hónapig finanszírozza, amellyel további segítséget nyújt a menekült családoknak.

„Mindenképpen szerettünk volna valamilyen úton-módon segíteni a hazánkba érkező ukrán
állampolgároknak, valamint azoknak a munkavállalóknak, akik cégünknél dolgoznak. Nem is találhattunk volna jobb szervezetet a Máltai Szeretetszolgálatnál, akik az általunk vásárolt tartós élelmiszereket, plédeket, valamint pelenkákat Beregszászra, illetve közvetlen a határ melletti településre, Beregsurányra szállították el. Reméljük, a közeljövőben nem lesz szükség hasonló megmozdulásra, de a Wellis örömmel segít a rászorulókon.” – mondta el Sotkó Krisztina, a cég CSR marketing specialistája.

A vállalat az idei évben szeretne komolyabb hangsúlyt fektetni a CSR tevékenységre, valamint a hátrányos helyzetű intézmények megsegítésére. Ezért 2022-ben a Wellis felajánlóként csatlakozott a Várépítő pályázati programhoz, aminek keretein belül mosdókkal, csaptelepekkel, WC-vel és kádparavánnal segíti majd az intézmények korszerűsítését 1 millió forint értékben. Emellett elindította saját, kórházaknak kiírt pályázatát, amellyel a magyarországi kórházak higiéniáját szeretnék előtérbe helyezni. Itt szintén szaniterekkel segíti majd az intézmények korszerűsítését, amelynek megvalósítására nettó 5 millió forintot szánnak, egy-egy intézmény 500.000 és 1 millió forint közötti értékben pályázhat a kijelölt termékekre.
( onBRANDS )