NYOMTATOTT FORMÁBAN A 24.HU TARTALMAI

Riporter címmel jelent meg első bookazine.

Cikkválogatást adott közre egy elegáns bookazine formájában a 24.hu. A Riporter címmel megjelent, látványosan illusztrált kiadványban olyan riportok, beszélgetések és fényképes beszámolók kaptak helyet, amelyek évek múltán is mesélnek majd napjaink Magyarországáról, és életünk időtálló lenyomatai lesznek.

A 144 oldalas kiadványban többek között a Velencei-tó és a kisoroszi szigetcsúcs sorsáról, egy expüspök által felkarolt nógrádi faluról és a kórházi covid-osztályok csata utáni képéről is olvashatunk riportot.

Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője így fogalmaz a Riporter beköszönőjében: „Tökéletesen elvarázsol a digitális újságkészítés azonnalisága, pillanatkészsége, alkalmazkodóképessége, az adatgazdagság, amelynek köszönhetően jobban érthetjük olvasóinkat. De közben persze azért tökéletesen elvarázsol a printlapok léte, a papír illata, hogy képes egy adott ponton összegző tudást adni úgy, hogy az olvasónak kontextust is kínál. Azaz legvégülis van képessége arra, hogy megállítsa az időt. Márpedig a 24.hu című újságnak is megannyi olyan tartalma van, amely nem a pillanatnak, hanem az örökkévalóságnak szól. Mert elbeszéli, milyen hely volt Magyarország és a világ 2021-ben. Nekünk már az az újság, amit írunk, s bármelyik eszközön, bármikor hozzáférhető. De pontosan tudjuk, honnan jövünk: onnan, ahol újság az volt, amit kinyomtattak. Amit ugyanazok készítettek, mint a mai lapokat. Ugyanazok írják ma is azokat a sokáig emlegetett cikkeket, ugyanazok készítik azokat a sokáig emlegetett képeket: a riporterek.”

A bookazine-ban helyet kaptak érdekes beszélgetések is, például a tavalyi év irodalmi Nobel-díjasával, bencés szerzetesekkel és egy rabbiként, illetve olimpikonként is bemutatkozni képes kukással, de olvashatunk interjút Gulyás Márton politikai aktivistával és műsorvezetővel, Hadházi László humoristával, valamint Herendi Gábor filmrendezővel.
( onBRANDS )